torstai 22. elokuuta 2013

Kuhaa ja herkkusieni risottoa

Tervehdys!

Meren Ahti on ollut meille suopea ja on nyt luovuttanut meille kalaa niin että oon päässy kokeilemaan uusia kuha annoksia. Tänään käytiin viel ostamassa lisää kuvia että huomenna päästään vielä kalaan ennenkuin mun loma loppuu. Plaah, lauantaina töihin..

Kuhaa & herkkusieni risotto




SIENIRISOTTO

250 g risottoriisiä
100 g parmesaania
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 dl sienipyrettä (ohje alla)
2 timjamin oksaa
1 sitruuna
4 rkl voita
4 rkl öljyä 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota lämmin kattila ja laita riisit, öljy, voi, pilkotut sipulit ja timjami sinne. Kuumenna toisessa kattilassa kanaliemi. Lisää riisien joukkoon valkoviini ja keitä se alas. Lisätään kanalientä aina 2 dl kerrallaan, jotta sitä ei ole kattilassa liikaa kerrallaan. Ota timjamin oksat pois ja aloita maustaminen. Lisää pieni nokare voita ja suolaa, ja lisää lopuksi parmesanraaste ja sitruunan kuori sekä sitruunan mehu. Pyörittele risottoa koko ajan hellästi, jotta rakenne säilyy. Lisää sienipyre ja sekoita. Koristele annos parmesanilla, sitruunalla ja timjamin lehdillä.

SIENIPYREE

8 kpl herkkusieniä
1 sipuli
4 rkl voita
4 rkl öljyä
3 dl kermaa
2 dl maitoa
suolaa

Leikkaa sipuli ja tatit hienoksi, freesaa niitä kuumalla pannulla kunnes kullanruskeita voin ja öljyn kanssa. Mausta suolalla. Lisää joukkoon kerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta kunnes kypsiä ja soseuta blenderissä. Mausta lisää tarvittaessa.

Ohje on lainattu Tomin keittiö sivulta. Tomi teki vaan risoton tateista. Minä herkkusienistä kun ei tatteja ollut metsässä. Aika upea ja maukas annos. Jospa se tästä lähtis oma risotto ura liikkeelle :-)

Terkuin. Hertsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta