tiistai 20. elokuuta 2013

Kuhaa, pottumuusia ja hollandaise kastiketta

Pakko myöntää, että kuha alkaa olemaan ihan listan kärjessä ja samoten tämä hollandaise kastike, jota kokkailin tänää ihan ekaa kertaa. Onnistu mainiosti. WAU! Aivan loistavan hyvä annos! Suosittelen kaikille :-)
 


Hollandaise



Kastike valmistui mukavasti perunoitten kiehuessa, josta sain vesihöyryn kastikkeen kypsentämiseen. Kastikkeeseen tuli 3 kananmunan keltuaista, 0,5dl vettä, suolaa ja puolikas sitruunan mehu. Nuo ainekset alumiini astiaan ja vesihöyryn päälle kypsymään. Sekoita reilusti. Kastike on kypsää kun seos alkaa sakeentua ja vaahtoa ei enää ole. Eli vatkaa n. 2-3min. sen jälkeen ota liedeltä pois ja lisää n. 150-200g voita vielä reilusti sekottaen. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja yrttejä kastikkeeseen. Itse laitoin persiljaa makua ja näköä antamaan ja ripauksen suolaa.

Perunamuussin valmistus ihan perusohjeella. Perunoita, voita, maitoa. Keitin perunat tosi pehmeiksi ja siivilöin ne siivilän läpi, että siintä tulisi mahdollisimman silkkistä. 

Lisäksi maukasta kuhaa paistettuna suolan ja valkopippurin kanssa voissa. 
 
Volá!

- Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta