maanantai 30. syyskuuta 2013

Feta-pekonisalaatti ja peltileipä

Moikka! Salaattipäivä tänään. Kaupasta tuli ostettua pekonia ja fetaa. Niistä syntyi tälläinen luomus salaatin päälle.

Feta-pekonisalaatti

                     

Ainekset:
Pekonia
Lehtisalaattia
Rapeaa Amerikan salaattia
Pirkka fetajuustoja öljyssä
Punainen paprika
Kirsikkatomaatteja

Paistoin pekonia aika kauan pannulla että siintä tuli rapeaa. Sitä saa olla aika paljon että maistuu muitten aineiden joukosta. Leikkaa salaatit ja muut ainekset pieneksi ja asettele kauniisti esille.

Seuraksi käy kurpitsansiemenillä koristeltu peltileipä


Ainekset:
5dl vettä
2rkl sokeria
1tl suolaa
1pss kuivahiivaa
4,5dl kaurahiutaleita
6 dl hiivaleipäjauhoja

Mittaa lämmin vesi. Lisää hiiva, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja anna niiden turvota hetken aikaa nesteessä. Lisää vähitellen jauhot taikinaan. Anna turvota 20min. Kaada taikina uunipellille ja anna tuvota siinä vielä 15min. Paista 225C 30-40min (riippuu uunista)

Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta