torstai 19. syyskuuta 2013

Herkullinen cream brulé

Heippa. Tein tässä taannoin jälkkäriksi ranskalaista herkkua sunnuntai päivällisen päätteeksi. Ihana herkku kokemus tämäKIN :-)


Cream brulee



Ainekset:

Puolikas vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1dl maitoa
3kpl keltuaisia
1/2dl sokeria

Pinnalle ruokosokeria

Laita maito, kerma ja puolitettu vaniljatanko kattilaan. Anna lämmetä kiehumispisteeseen. Ota kuuma kattila liedeltä. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti kulhossa. Lisää kuuma neste ohuena nauhana keltuaisten sekaan ja sekoita. Ei kummankaan liikaa, ettei pinnalle tule vaahtoa. Kaada seos uunin kestäviin kuppeihin. Nosta kupit korkeareunuksiselle pellille ja laita kuumaa vettä niin että sitä on puoleen väliin kuppia. Laita uuniin 180c n. 30min. Nosta vuoat uunista kun seos on hyytynyt. Laita kupit jääkaappiin jäähtymään 3 tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle sokeri kerros ja paahda sokeri pinnalle kaasupolttimella.

Terkuin. Hertsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta