sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Herkullinen katkarapurisotto

Katkarapurisotto

         


Ainekset:

3dl Unclebens risottoriisiä
6-7dl kalalientä (vettä ja 2 kalaliemikuutiota)
2dl kuivaa valkoviiniä
1dl emmental juustoraastetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
ruokalusikallinen voita
loraus oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
4dl katkarapuja
kevätsipulia koristeeksi pinnalle
(Tuoreita herkkusieniä)

Paista sipuli ja valkosipuli (herkkusienet) öljyssä pannulla. Kun ne ovat kypsiä lisää riisi pannulle. Paista riisiä niin että se saa kullanruskean pinnan n.2-3min. Lisää viini ja odottele että se imeytyy riisiin. Tee samoin kalaliemelle, lisäile lientä aina vähän kerrallaan. Kun riisi on imenyt suurimman osan nesteestä lisää pannulle sulatetut katkaravut, juustoraaste ja mausteet. Itse tykkään ettei risotto saisi jäädä löysäksi. Jokainen siis omanmielen mukaan.On herkullista ja sopii vaikka illallis ystäville juhliin. Valmistusaika 20min.

-Hertsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta