tiistai 24. syyskuuta 2013

Hertsun pizzeria calzone & pannupizza

Tänään ruokanamme oli jauheliha täytteistä calzonea ja tonnikala-katkarapu pannupizzaa. Seuraavassa niitä!

Calzone

Ainekset:
400g jauhelihaa + 1kpl lihafondieta
2kpl tomaattia
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
2,5dl juustoraastetta
2tl basilikaa
Ketsuppia pohjalle

Pohja:
3dl vettä
4-5dl jauhoja
1tl suolaa
1/2dl öljya
1pss kuivahiivaa

(Pohjasta riitti molempiin herkkuihin kts alempi ohje)

Mittaa vesi kuppiin, lisää hiiva ja suola, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen. Niin huomaat koska taikanassa on tarpeeksi jauhoja, se ei tartu enää käsiin, mutta on vielä pehmeää. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna turvota 30min.

Kun taikina on noussut jaa se osiin. Calzone vaati enemmin taikinaa joten leikkaa yli puolet taikinasta. Kauli taikina ympyräksi ja lisää täytteitä toiselle puolelle ympyrää. Kun olet laittanut ainekset puoliskolle, taita toinen puoli täytteiden päälle niin että siintä tulee puolikuun muotoinen. Paista uunissa 250C 20min. Anna jäähtyä hetki ja nauti!

                    Tonnikala-katkarapu pannupizza

Ainekset: 
1 prk tonnikalaa öljyssä
150g katkarapuja
1 kpl sipulia
1,5dl juustoraastetta
1/2dl ketsuppia
pinnalle oreganoa

Muovaa calzonesta jäänyt taikina pannupitsa alustalle. Itselläni ei sellaista löytynyt. Käytin uunivuoan kantta ja se hoiti hommansa ihan samalla tavalla kuin oikea versiokin, myös valurautapannu käy, kun sen voi laittaa uuniin. Anna taikinan nousta alustalla 10min. Lisää ensin ketsuppi sitten juusto, tonnikala, katkaravut sekä oregano. Voit halutessasi laittaa ketsuppi raitoja pintaan. Paista uunissa 250C 20min.

Pannupitsan pohja oli n. 2,5cm korkea. Anna myöskin jäähtyä hetki ja tarjoile.

- Hertsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta