maanantai 30. syyskuuta 2013

Jauhelihapiiras ja mozzarella bella salaatti






Tänään pitkään arvoin jaksanko lähtä kauppaan hakemaan valmista taikinaa piirakkaani. En nyt sit menny (ois pitännyt) ja tein vahingossa voitaikinan vaikka tarkoituksena oli tehdä lehtitaikinaa. No tulipahan erilainen ainakin. Seuraavalla kerralla kyllä ehdottomasti lehtitaikina. Tää maistuu enempi niille ketkä on raskaamman ruoan ystäviä ja tietty muillekkin, mut lehtitaikina oli tässä se juttu. Tehkää siis mielummin lehtitaikinasta :-)


Jauhelihapiiras ja mozzarella salaatti




Aineet:
400g jauheliha
1prk tomaattipyrettä
2kynttä valkosipulia
2kpl tomaattia
2 reilua rkl taco maustetta
1 sipuli
100g Bonjour aurinkokuivattu tomaatti juustoa
1rkl sokeria
Mustapippuria
Basilikaa
Suolaa

Kuullota sipulit ja lisää jauheliha, paista kypsäksi. Lisää tacomauste ja tomaattipyree, sekoita. Lisää muut mausteet ja anna muhia 5min. Lopuksi bonjour. Anna tekeytyä jälkilämmössä n. 10min

Kaada seos taikinan päälle. Itse tein kumisessa vuoassa piirakan. Kaulin taikinan niin että sitä riitti reunuksille asti. Jätin taikinaa sen verran että pystyin tekemään vielä kannen piirakalle. Kastikkeen lisäyksen jälkeen leikkaa tuoreet tomaatit ja lisää ne ennen "kannen" laittamista. Paista uunissa n. 30min 225c

Mozzarella salaatti

Amerikan salaattia
Tomaattia
Kurkkua
Mozzarellaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria

- Hertta

2 kommenttia:

  1. Kerrassaan upeen näköistä ja hyvä ohje. Itse pidän enemmän voitaikinasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä tyytyväinen silti vaikka taikina valinta meni pikkusen mönkään. Hyvää on, kandee kokeilla :-)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta