sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sunnuntai satobrien jänispataa ja perunoita

Moikkis! Meijjän poppoo on viettänyt tänään ulkona melkeempä koko päivän. Siinä samalla hautu uunissa n. 6h jänispata. Ihana tuoksu oli kun tuli kotiin. Kermat ja mausteet joukkoon ja vielä hetki uunissa. Suussa sulavaa ruokaa!

Kastike ennen kerman ja mausteiden lisäämistä

 
Valmis herkullinen jänispata

  
Ainekset:

4kpl Jäniksen koipia 
3kpl porkkanoita
2dl kermaa
3rkl bonjour ruohosipuli (puol pkt)
3kpl valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
Ripaus sokeria
Suolaa
Mustapippuria

Laita lihat kattilaan. Keitä suolan ja pippurin kanssa 1h. Irroita lihat luista ja poista kalvot ja muut huonot osat. Laita putsatut lihat pataan, paista sipulit ja porkkanat, valkosipulit ja lisää ne myös sinne. Kaada pataan lihan keittolientä niin että lihat peittyvät. Hauduta uunissa 100c n. 3h. Seuraava askel haudutuksen jälkeen on lisätä kerma ja bonjour ja mausteet. Kuumenna uuni 175c ja laita kastike vielä tunniksi sinne. Keitä perunat, tee raikas salaatti ja nauti!

Itse tosiaan vähän puoli vahingossa haudutin ruokaa 6 + 1h. Ei se siintä pahemmaksi menny vaan toisinpäin. Eli jos vain aikaa löytyy niin kannattaahan se haudutella pidempääkin. 

Kokkailu iloa!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta