perjantai 20. syyskuuta 2013

Valkosuklaa-vadelma juustokakku

Kahvittelu hetkiin sopii ihanasti valkosuklainen vadelma juustokakku. Tein tätä herkkua muutama kuukausi sitten ihan vain kesänaloittajais kakuksi.
 
Valkosuklaa-vadelma juustokakku
 
Pohja:
1/2pkt digestivekeksejä
150g voita 

Täyte: 
8 liivatetta
150g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kuohukermaa

Päälle:
2pss vadelmia
4kpl liivatetta
1/2dl sokeria
 
Murskaa keksit lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Lisää ne tämän jälkeen vuoan pohjalle. Laita suklaat sulamaan vesihauteeseen. Laita myös liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lisää liivatteet pieneen tilkkaan vettä ja anna niiden sulaa sinne, lisää sen jälkeen muun vaahdon sekaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä 3h. 
 
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmat kattilassa. Lisää liivatteet kuumien vadelmien joukkoon ja sekoita. Lisää hieman jäähtynyt seos juustokakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Siinä herkullinen ja maukas kakkunen arjen juhlaan taikka synttäreille kahvin kanssa :-)
Hertsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta