Kahvittelu hetkiin sopii ihanasti valkosuklainen vadelma juustokakku. Tein tätä herkkua muutama kuukausi sitten ihan vain kesänaloittajais kakuksi.
Valkosuklaa-vadelma juustokakku
Pohja:
1/2pkt digestivekeksejä
150g voita
Täyte:
8 liivatetta
150g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
Päälle:
2pss vadelmia
4kpl liivatetta
1/2dl sokeria
Murskaa keksit lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Lisää ne tämän jälkeen vuoan pohjalle. Laita suklaat sulamaan vesihauteeseen. Laita myös liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lisää liivatteet pieneen tilkkaan vettä ja anna niiden sulaa sinne, lisää sen jälkeen muun vaahdon sekaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä 3h.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmat kattilassa. Lisää liivatteet kuumien vadelmien joukkoon ja sekoita. Lisää hieman jäähtynyt seos juustokakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Siinä herkullinen ja maukas kakkunen arjen juhlaan taikka synttäreille kahvin kanssa :-)
Hertsu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta