torstai 10. lokakuuta 2013

5 tähden illallinen

Heipparallaa vaan. Eilen minulla ja miehelläni oli vuosipäivä jota emme sitten kerinneet viettää yhdessä, kun minä viiletin koulussa ja vielä sen jälkeen töissä. Noh kerkeshän sitä tänäänkin. Valmistin kanttarellikeittoa, katkarapurisottoa ja brownieita jätskin ja vadelma melban kera..

Alkuruoka: Kanttarellikeitto


Ainekset:

2 isoa kämmenellistä kanttarelleja
1cm pätkä chiliä
2dl kermaa
2dl vettä
1 kasvisliemi
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
Valkopippuria

Paista kattilassa vakosipulit, sipulit ja chili. Lisää pilkotut kanttarellit ja anna kypsyä pehmeiksi n. 10min. Lisää vesi ja soseuta seos sauvasekoittimella. Jatka valmistusta lisäämällä kerma ja mausteet ja kasvisliemi. Anna tekeytyä 10-15min. Paista kaveriksi krutonkeja ruisleivästä ja koristele korianterin lehdillä.


Pääruoka: Katkarapurisotto


Ainekset:
300g katkarapuja
5dl pitkäjyväistä riisiä
1cm pätkä chiliä
2kpl valkosipulia
1 isohko sipuli
1 sitruuna toisesta puolikkaasta mehu ja toisesta puolikkaasta ruokaan koristeet ja makua lisää
5-6dl kalalientä
Puol dl emmental juustoa
Sitruunapippuria
Mustapippuria
Ripaus sokeria
Korianteria pinnalle

Tässä ohje jota noudatin samalla tavalla kuin viimeksikin: resepti. Vaihdoin muutaman aineksen ja kokeilin tällä kertaa risoton normaalista riisistä. Käytin happona vaan sitruunaa. Oli erittäin herkullinen, suosittelen! 


Jälkiruoka: Browniet, vanilja jäde & vadelma melba


Brownie ohjeen löysin Sami Kurosen ruoka blogista. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt näitä ihania herkkuja. Pakko kyllä kehua, hyviä olivat :-) Tässä linkki ohjeeseen: Samin ohje
Hyviä herkuttelu hetkiä kaikille ja kokkailun iloa! :-)


Terkuin. Hertta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta