maanantai 7. lokakuuta 2013

Gourmee ala Hertsu

Heipparallaa ja kivaa maanantaita kaikille vaikka se maanantai ei yleensä ole se kivoin päivä viikosta. Viikonlopun ruoanlaitto jäi vähän vähemmälle, mutta panostin sitäkin enemmin. Kaunis ruoka lautasellahan on puoli ruokaa eikö? Kokeilin eilen tämmöistä..

Jänöjussia, bataattipyreetä, mustaherukka kastiketta ja peruna kuutioita



Jäniksen sisäfileen valmistus:

Ota lihat jääkaapista n. tunti ennen paistamista. Imeytä suurin neste lihan pinnasta ja lisää suola sekä pippuri. Laita voita pannulle ja lämmitä pannu kuumaksi. Lisää jänikset pannulle ja paista niitä käännellen 2-3min/ per puoli (riippuu fileen koosta). Nosta pannu liedeltä ja anna lihojen tekeytyä folion alla 10-15min.
~
Bataattipyree:
1 isohko bataatti
1dl kermaa
ripaus sokeria
suolaa
pippuria

Keitä bataatit kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Samettisen lopputuloksen saat laittamalla soseen vielä tiheän siivilän läpi. Siivilöi sose, lisää kerma ja mausteet. Toiset soseet saattavat tarvita enemmän kermaa. Ole siis tarkkana soseen kanssa että siintä ei tule liian löysää. Minulle riitti tuo määrä. Anna soseen tekeytyä loppuun jälkilämmöllä. Ihanan maukas ja makea lisuke.
~
Mustaherukka kastike:
2dl mustaherukoita
1,5dl vettä
1kpl lihalientä
1dl kermaa
2rkl sokeria
mustapippuria

Lisää marjat kattilaan ja anna seoksen keittyä 10min. Murskaa marjat ja siivilöi kuoret pois kastikkeesta. Ota liemi talteen ja laita takaisin kattilaan. Lisää vesi, lihaliemi, sokeri ja pippuri ja anna keittyä kasaan (hieman tahmeaksi) 15-20min miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kerma. Anna tekeytyä loppuun jälkilämmöllä.
~
Pikku perunat

Leikkaa perunat samankokoisiksi kuutioiksi ja paista voissa rapeiksi.

Vähän suuremmalla vaivalla, mutta se ken tykkää kokata niin sehän ei tunnu missään. Ihana asettelu, maku ja tietenkin hyvä seura. Mikäs sen parempaa!

Eikun kokeilemaan muutkin! Naudan piffin kanssa sopii nämä lisukkeet varmasti myöskin
-Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta