perjantai 25. lokakuuta 2013

Rakuuna kanalla höystetty salaatti

Salaatithan on parasta ruokaa, jos siinä on hyvät proteiinit ja tuoreet kasvikset. Tällä kerralla olin ostanut broilerin koipia ja niistä sainkin sitten tän seuraavan idean.

Rakuuna-kanasalaatti


        

Ainekset:
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Paljon paprikaa
Sipulia
Fetaa
Kanan koipireittä (+rakuuna ja bbq kastike)
Kurkkua
Makukurkkuja
Pekonia

Ota koivet pakkauksesta ja lisää niiden päälle bbq kastiketta ja rakuunaa. Paista kanankoivet uunissa 225c n. 1h. Leikkaa salaatit ja muut tuoreet kuppiin ja laita kylmään, myös makukurkut. Kun kanankoivet ovat kypsyneet, jäähdytä ja revi liha irti koivista. Tämän jälkeen laita kanat paistovuokaan takaisin kanan öljyyn ja anna olla siellä tarjoiluun saakka. Lisää öljyn sekaan rakuunaa ja vähän suolaa. Paista patongit ja pekonit saman aikaisesti uunissa. Pekonista tulee ihanan rapeita uunissa ja turhalta käryltä vältytään. Kokoa lopuksi kaikki aineet yhteen kippoon taikka tee annoksia suoraan lautaselleja lisää feta. Salaatin kaveriksi sopii felixin tomaatti-chili kastike taikka omatekemä valkosipulikastike.

Eikun terveystelemään!
-Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta