tiistai 12. marraskuuta 2013

Arkinen mutta sitäkin herkullisempi karjalanpaisti

Tänään vapaata vieteltiin, mutta se olikin sitte viimeinen tän kuun puolella, aherrus senkun jatkukoon. Tänään vapaan kunniaksi hauduttelin monta tuntia ihanaa karjalanpaistia. Jokaisella on tähän varmasti samanlainen resepti, mutta minäpä käytin tämmöistä..

Karjalanpaisti




Ainekset:

800g karjalanpaisti lihoja
3kpl porkkanoita
nyrkin kokoinen lanttu
1 iso sipuli
2kpl lihaliemi kuutioit
15-20kpl kokonaisia pippureita
1,5l vettä
suolaa jos tarvitsee 

Paista lihat pannulla öljyssä, pilko lanttu, porkkanat, sipuli ja lisää ne vuokaan. Laita uuni lämpenemään 200c. Lihoista irronnut rasva käytetään hyödyksi, lisätään vesi pannulle ja sekoitetaan lihan aromi pannusta. Sekoita nesteeseen lihaliemet ja pippurit ja kaada seos vuokaan. Laita paisti uuniin. Ensimmäinen tunti 200c jonka jälkeen laskin lämpötilan kahdeksi tunniksi 150c. Lisäsin lopuksi suolaa liemeen puol tl. Hyvää, maukasta ja ihanan mureaa. Tarjosin perunoiden sekä punajuurisalaatti kera.

- Hertta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta