torstai 21. marraskuuta 2013

Herkullinen savujuustolla täytetty mureke / rosmariini porkkanat

Jauheliharuoista tulee kokkailtua yleensä laatikkoruokia, mutta tänään vapaapäivän kunniaksi päätin kokeilla tämänlaista mureketta. Ihanat aromit ja mukava uusi resepti reseptikansioon!




Lihamureke:
800g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
puolikas paprika
kourallinen savujuusto kuutioita
3 kynttä valkosipulia
1 pieni chili siemenineen
4tl chilijauhetta
1-2tl mustapippuria
1/2dl sokeria
2-3tl suolaa
3kpl kananmunia
1,5-2dl ruis-kauraleseitä
2dl ruokakermaa

Ohje:
Riko kuppiin kananmunat lisää leseet, kerma ja mausteet, sekoita. Annan leseiden turvota hetki kupissa. Pilko sipuli, chili ja valkosipuli. Lisää ne kuppiin ja sen jälkeen jauhelihat, sekoita hyvin. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Laita uuni kuumenemaan 225c ja laita taikina tekeytymisen jälkeen pellille tai vuokaan. Itse tein vuoassa ja murekkeesta tuli ihanan mehevää ja herkullista, kun nesteet eivät olleet päässeet valumaan pellille. Laita siis taikina vuokaan ja tee kolo siihen käsilläsi. Lisää koloon savujuusto ja paprika ja sulje kolo tämän jälkeen laittamalla taikinaa päälle. Laita uuniin paistumaan keskitasolle 30min. Kun mureke on valmis jäähdytä sitä hetki ja tarjoile.

Rosmariini porkkanat:
4kpl porkkanaa
ripaus sokeria
ripaus rosmariinia
ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä

Ohje:
Kuori ja pilko porkkanat. Laita pannulle öljy, lisää mausteet ja porkkanat. Paista niitä 15min miedolla lämmöllä, että rakenne säilyy vielä. Tarjoile heti.

Salaatti:
Amerikan salaatti
Kurkku
Paprika
Luumutomaatti
Herneenversoja

Terkuin Hertta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta