tiistai 12. marraskuuta 2013

Kanaa ja maailman parasta risottoa

Heippahei hulinan keskeltä. Risottohan oli mulle vähän aika sitten ihan uusi juttu. Noh, nyt sitä on tullut kokeiltua jonkin verran. Tänään kekkasin ihan perus raaka-aineista tämmöisen lisukkeeksi.

Kanaa ja risottoa


Ainekset:

400g hunaja marinoitua kanaa
sokeria
öljyä + voita paistamiseen

2,5dl risottoriisiä
3,5dl kasvislientä (1kuutio)
2 salottisipulia
1 kynsi valkosipulia
1 pieni paprika
1 reilu rkl sulatejuustoa
nippu persiljaa
ripaus mustapippuria
ripaus sitruunapippuria
nippu kirveliä
suolaa oman maun mukaan jos tarvitsee
öljyä+voita

Pilko salotit ja laita ne pannulle paistumaan voi+öljy seokseen, paista kultainen väri. Lisää riisit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää valkosipulin kynsi, sekoita. Lisää kasvislientä vähitellen riisin sekaan käännellen riisejä, niin että neste imeytyy riisiin (1dl kerrallaan). Lisää pilkottu paprika, sekoita. Lisää sulatejuusto, mustapippuri sekä sitruunapippuri, sekoita. Laske levyn lämpö mahdollisimman matalalle ja anna risoton tekeytyä 5min. Lisää sekaan persilja ja loput vedestä (0,5dl). Laita kansi päälle, hellasta lämpö pois ja anna risoton tekeytyä kannen alla 5min. Lisää suolaa halutessasi ja tarkista riisin kypsyys. Ripottele annoksen pinnalle kirveliä kauniisti.

Paista kanapihvit pannulla kauniin väriseksi 2min per puoli (huomioi kanan paksuus! Minulla oli pihvit melko ohuita). Anna kanan levätä 5min folion alla, ripottele päälle sokeria. Siivuta ja tarjoile risoton kanssa.



Terkuin. Hertta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta