torstai 12. joulukuuta 2013

Avokadopasta pekonilla höystettynä

Avokadopasta vailla vertaa. Kokeile ihmeessä sinäkin!
 
 
Ainekset:
200g miedosti savustettua pekonia
1 iso kypsä avokado
kourallinen tuoretta basilikaa
3 kynttä valkosipulia
1 pieni salottisipuli
1\2 sitruunan mehu
1\2dl oliiviöljyä
0,5tl mustapippuria
1tl suolaa
2rkl sokeria
6-8rll tagliatelle pastaa

Ohje:
Laita vesi kiehumaan pastoja varten. Kuori ja pilko avokado, valkosipuli ja salottisipuli pieneksi ja laita ne kuppiin. Lisää öljy, basilika, sitruuna, pippuri, suola ja sokeri lisänä joukkoon. Pyöräytä seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna tekeytyä sen aikaa kun pastat ovat keittyneet, 5min. Jätin pastat puolikypsiksi, koska seos menee vielä pannulle pekonin kanssa kyspymään. Pastat kypsyvät kypsiksi siinä vaiheessa. Kun pastat ovat valmiit, valuta ne ja lisää joukkoon avokado tahna, sekoita hyvin että tahna levittyy jokakohtaan. Paista pekoni rapeaksi pannulla, lisää avokadopasta joukkoon ja anna muhia 5min kannen alla miedolla lämmöllä. Lopuksi purista päälle vielä loput sitruunan puolikkaasta ja lisää koristeeksi basilikan lehtiä. 

Kyllä maistui! Tämä ruoka asettuu minun top 3 ruokiihin. Mitkä ovat omasi? Voit näppärästi kirjoittaa kommenttisi tämän sivun kommentti kohtaan taikka sivupalkista pääset helposti facebook sivulleni. Sieltä saat luettua kaikki reseptit helposti.
 
Hertta

1 kommentti:

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta