torstai 12. joulukuuta 2013

Lemppari kinkkupiirakka

Hello! Kynttiläkutsuille oli mukava tehdä jotain suolastakin, päädyin kinkkupiirakkaan, joka on joka kerta aina yhtä hyvää, kun tekee tällä reseptillä.



Pohja:

150g voita
3dl jauhoja
3rkl vettä
0,5tl suolaa


Ainekset:

1pss savukinkku suikaleita
2 kpl salottisipulia
1kynsi valkosipulia
1kpl punainen isohko paprika
1kpl kananmuna
2dl kermaa
puolikas pkt koskenlaskija voimakas juustoa
1dl mozzarella juustoraastetta
0,5-1tl mustapippuria
1,5rkl sokeria
0,5tl suolaa 

Aloita täytteen tekemisestä. Pilko sipulit, valkosipuli pieneksi ja lisää ne kuppiin. Lisää myös kinkku, kananmuna, kerma ja mausteet joukkoon, sekoita. Anna seoksen maustua jääkaapissa n. 20min. Laita uuni kuumenemaan 200c.


Tee sillävälin piirakkapohja. Sulata voi mikrossa. Lisää suola ja jauhot sen jälkeen sekaan, sekoita hyvin. Tein vatkaimella taikinan, koska sillä sain kaikki ainekset hyvin sekoitettua tasaiseksi. Kun sekoitin aineet, taikina muuttui pieniksi taikinapallukoiksi kupissa. Tämän jälkeen lisäsin veden joukkoon ja sekoitin vielä hyvin vatkaimella. Tämän jälkeen lisäsin taikinan vuokaan ja tasoitin jokapuolelle tasaisesti. Ei tarvitse esipaistoa. Kypsyy hyvin täytteiden kanssa



Laita täyte piirakka pohjan päälle. Lisää koskenlaskija paloja tasaisesti koko piirakan päälle. Lisää pilkotut paprikat pinnalle kauniisti. Lisää juustoraastetta ja laita uuniin paistumaan 30min. 



- Hertsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta