tiistai 28. tammikuuta 2014

Ihana bouillabaisse

Kevyellä linjalla edelleen, hyvin menee!

Mulla on jo pitkään ollut mielessä että kokeilen ranskalaista ruokaa ja tänään se päivä koitti. Kävin kaupassa ostamassa kaikki keittoon kuuluvat tarvikkeet ja eikun hommiin! Seuraavassa ostoksia ja reseptiikkaa.


Ainekset:


1/4 dl rypsiöljyä
6 kpl valkosipulinkynttä 
500 g sinisimpukoita
3 kpl sipulia 
1 dl tomaattipyreetä
3 rkl sokeria
12 dl kalalientä (5kalaliemikuutiota + vettä)
3 isoa perunaa 
2 isoa porkkanaa
1 1/2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
4 rkl persiljaa
1 tl mustapippuria kokonaisina
300 g lohta isoina lohkoina
200 g katkarapuja (pakaste)
3rkl tilliä

Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi kuutioiksi. Ota kattila esiin ja laita se kuumenemaan. Lisää öljy ja puolet pilkotuista valkosipuleista, kuullota. Lisää sen jälkeen jäiset simpukat sekaan ja kypsennä niitä n. 5min (kun ovat avautuneet. Heitä pois sulki olevat simpukat) 
Ota simpukat kattilasta kypsennyksen jälkeen ja siirrä ne sivuun lautaselle. Aloita maukkaan kastikkeen valmistus lisäämällä loput valkosipulit ja pilkotut sipulit kattilaan, kuullota. Lisää tämän jälkeen tomaattipyree ja sokeri. Anna maustua miedolla lämmöllä ja aloita samalla kalaliemen valmistus. Sekoita vesi ja kalaliemet jonka jälkeen lisää ne kattilaan sipuleitten ja pyreen sekaan. Pilko perunat kuutioiksi ja porkkanat suikaleiksi. Lisää perunat kattilaan kypsymään, kypsennä puoli kypsiksi ja lisää sen jälkeen porkkanat, pippurit. Kun vihannekset ovat kypsiä lisää joukkoon kerma ja lohi, anna porista miedolla lämmöllä 5min. Lisää lopuksi katkaravut, sinisimpukat, persilja, suola ja sekoita varoen, anna olla liedellä 5min ja nosta sivuun. Koristele tuoreella kirvelillä ja tillillä. Nauti ja tarjoile tuoreen leivän kera!



- Hertta-




2 kommenttia:

  1. Siis tämä koko sinun blogisi on hieno! Ulkoasu ja visuaalinen ilme, sisältöineen on loistava! Hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen ylpeä, että olen saanut tehtyä edes jotain tän ihanan harrastukseni kanssa. Jos aikaa olisi enemmän, tekisin vain ruokaa ja nauttisin :-) arvostan näitä kauniita kommentteja ja teidänkin intohimoa ruoan suhteen. Jes!

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta