torstai 9. tammikuuta 2014

Intialaista tandoorikanaa, riisiä ja naanleipää

Heippahei! Makunystyrät veivät (taas) Intian suunnalle ja en voi ees kuvailla kuinka hyvää tuli, nimittäin siihen ei riitä sanat. Reseptiä seuraavassa:





Tandoorikana:

600g maustamatonta kanaa
500g turkkilaista jugurttia
5dl vettä
1 sipuli
1 punainen paprika
4-5tl tandoori maustetta
1-2tl juustokuminaa
1tl kurkumaa
3rkl sokeria
(1-1 1/2tl) suolaa, öljyä


Laita uuni kuumenemaan 175C. Ruskista kanat pannulla öljyssä tandoorimausteen ja juustokuminan kera, siirrä sivuun paiston jälkeen johonkin kuppiin. Lisää loraus öljyä ja kuullota sipulit ja paprikat. Laita seuraavaksi pannulle paistetut kanat ja lisää  vesi sekä kurkuma ja sokeri. Kaada seos uunivuokaan ja anna olla uunissa n. tunti. Lisää lopuksi jugurtti sekä suola makusi mukaan. Anna olla uunissa vielä 15min. Keitä yasmine riisiä kaveriksi.






Naanleipä:

2 dl maitoa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl öljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivahiivaa







Sekoita kaikki ainekset montitoimikoneeseen ja vaivaa koneella muutama minuutti. Laita jauhoja pöydälle ja kaada seos siiihen. Vaivaa taikinaa käsin 10min. Laita taikina nousemaan leivinliinan alle lämpimään paikkaan n. 30min. Vaivaa kohonnutta taikinaa muutama minuutti ja jaa se kuuteen osaan. Litistä ja venytä taikinapalat haluamaasi muotoon ja aseta 3 kerrallaan pellille. Voitele keltuaisella ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

- Hertta - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta