torstai 9. tammikuuta 2014

Perinteitä kunnioittaen: Tuparilahjaksi leipää ja suolaa

Omatekemä leipä voittaa kyllä monet kaupan omat mennen tullen. Ruisleipää en ole kokeillut, mutta vaaleita jonkun verran, jospa sitä tulevaisuudessa kokeilis sitä tummaakin! Tämä hurmaava rapeakuorinen leipä lähti tupaantuliaislahjaksi ystävillemme. Suolaa ja leipää. Eikö se ole se perinteinen? 





Ainekset:
5dl vettä
2dl kaurahiutaleita
50g hiivaa/1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
2rkl hunajaa
n.8dl vehnäjauhoja
kurpitsansiemeniä
erilaisia pähkinöitä

Lämmitä neste ja lisää sinne hiiva ja suola, sekoita. Seuraavaksi lisää kaurahiutaleet nesteeseen ja anna niiden turvota siellä hetki. Lisää hunaja ja ala lisäämään jauhoja vähän kerrallaan. Tein leivän sähkövatkaimella taikinakoukkuja apuna käyttäen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, laita taikina kohoamaan liinan alle 30min lämpimään paikkaan. Kun taikina on turvonnut, vaivaa ilmat siintä pois ja muotoile pitkulaiseen muotoon, anna turvota pellillä vielä 20min, laita uuni kuumenemaan 225C. Voitele sen jälkeen leipä kylmällä vedellä ja tee viillot sekä lisää siemenet ja pähkinät. Paista leipää 20-25min. Jäähdytä ilman liinaa, että pinta pysyy rapeana. Nam!

-Hertsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta