Naudan piffiä, hollandaisekastiketta ja parsaa

Moikkamoi ja hyvää uuttavuotta 2014 kaikille! Loppuvuosi meni niin kiirehtien jokapaikkaan, etten oo kerenny kirjoitella tänne mitään. Reseptejä on kerääntyny paljon  eli ei kun naputtelemaan :-) ihan tuorein resepti olis tässä seuraavassa. 

Naudan piffiä, hollandaise ja parsaa

Piffinä toimi naudan ulkofilee (koska haminan s-marketissa ei ollut ristin tietoakaan sisäfileestä tai härästä, mitä olisin halunnut)
Pihvit leikattua annoin niiden jäädä huoneenlämpöön odottamaan n. 1h. Maustoin pihvit suolalla ja pippurilla. Paistoin pihvit öljyvoi seoksessa ja annoin niiden olla foliossa sen jälkeen 10min. 

Hollandaisekastike:

3 kananmunan keltuaista
0,5dl kasvislientä
puolikkaan sitruunan mehu
100g voita
suolaa
valkopippuria
(persiljaa)

Tee kastike vesihauteessa laittamalla toiseen kattilaan vesi kiehumaan ja toinen sen päälle. Lisää kattilaan keltuaiset, kasvisliemi ja pippuri, sekoita koko ajan kovasti. Kastike alkaa kypsyessään sakeentua. Ota kastike pois hauteesta ja sekoita hyvin. Lisää voi ja sitruunan mehu ja laita kastike takaisin vesihauteeseen, sekoita edelleen hyvin. Lisää lopuksi persiljaa ja suolaa makusi mukaan.

Parsa:

Nettiä selaillessa ajattelin, että parsa reseptejä on niin paljon että taidan tehdä vain omalla tyylillä. Tein annoksia kaksi joihin laitoin yhteensä 6 parsaa. Kuorin varret vihannesveitsellä ja laitoin paistinpannuun öljyvoi seoksen. Lisäsin parsat pannulle ja paistoin niitä 5min. 

Heips! 
- Hertta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta