tiistai 18. helmikuuta 2014

Hunajaista naudan paistia, suussasulavaa pinaatti-perunamuusia ja värikkäitä porkkanoita

Metsästin haminan marketeista jälleen naudan sisäfilettä, mutta eipä löytynyt taaskaan. Ostin vastineeksi naudan sisäpaistia joka oikein kypsennettynä on kyl sekin tosi hyvää :-)


Kypsyys :-)


Tarvikkeet:

1kg naudan sisäpaistia
nippu rosmariinia
3rkl hunajaa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
oliiviöljyä
1dl ruokakermaa

Muusi:

5 isoa perunaa
100g tuoretta pinaattia
1 sipuli
1rkl voita
2,5dl maitoa
1tl suolaa

Porkkanat:

4kpl pieniä porkkanoita
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa

Tee marinadi hunajasta, rosmariinista, öljystä, pippurista ja suolasta. Lisää se lihan päälle ja anna marinoitua vähintään tunti jääkaapissa. Ota liha lämpimään tunti ennen paistamista.

Laita uuni kuumenemaan 175c. Kuumenna pannu ja paista lihasta pinnat kiinni ja laita sen jälkeen kimpale uuniin kypsymään 45-60min. Minulla oli paistomittari jonka lukema oli 60C kun otin lihan pois uunista. Laitoin kimpaleen folioon vetäytymään 30min ja lisäsin päälle ruokalusikallisen hunajaa lisää sekä rosmariinia.

Siinä välissä kun liha on uunissa, kuori perunat ja porkkanat ja laita perunat keittymään. Laita myös porkkanat miedolle lämmölle pannulle tekeytymään oliiviöljyn kanssa(paistoin n. 30min) Paista sipuli ja tuore pinaatti pannulla pehmeiksi. Kun perunat on kypsiä kaada keitinvesi pois, muussaa perunat, lisää sipulit, pinaatit, sekoita. Sekoita lisäksi voi ja maito joukkoon ja lisää suolaa makusi mukaan. 
Porkkanat ovat valmiit, kun ne ovat pehmeitä ja pikkuisen vielä napakoita.

Saat tehtyä myös kastikkeen, jos haluat. Lihasta tullut neste sopii oivasti kastikkeen tekoon. Liemi pannulle ja loraus kermaa perään. Kastike oli herkullinen, hunajan ja mustapippurin vivahteella.

Koristele kauniisti lautaselle tai vuokaan. Yrttejä päälle ja pinaattia muusin viereen.
- Hertta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta