tiistai 11. helmikuuta 2014

Ihanan maukasta ja rapeaa leipää kotikonstein

Tästä leivästä tullut niin paljon resepti kyselyitä elikkäs tässä sitä tulee nyt sitten. Päältä rapeaa.. sisältä pehmeää..

Ihanan maukas kaura-vehnäleipä

 

Ainekset (2kpl tai 1 iso leipä)
5dl vettä
2,5dl kaurahiutaleita
1pss kuivahiivaa 
2tl suolaa
1rkl sokeria
n.8dl vehnäjauhoja

Lämmitä neste ja lisää sinne hiiva ja suola, sekoita. Seuraavaksi lisää kaurahiutaleet nesteeseen ja anna niiden turvota siellä hetki. Lisää sokeri ja ala lisäämään jauhoja vähän kerrallaan. Tein leivän sähkövatkaimella taikinakoukkuja apuna käyttäen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, laita taikina kohoamaan liinan alle 30min lämpimään paikkaan. Kun taikina on turvonnut, vaivaa ilmat siintä pois, käytä jauhoja apuna ja muotoile leipä pyöreään muotoon. Anna turvota pellillä vielä 20min, laita uuni kuumenemaan 200C. Tee viillot terävällä veitsellä ja voitele sen jälkeen leipä kylmällä vedellä sekä lisää jauhoja pinnalle. Paista leipää 20min uunin keskitasolla. Kun leivän pohjasta koputtaessa kuuluu kumaus on tällöin leipä valmis. Jäähdytä ilman liinaa, että pinta pysyy rapeana. 

Nam!
Hertta

2 kommenttia:

  1. Makoisa oli tämäkin leipä, niinkuin kaikki muutkin leipäreseptit joita olen täältä sun blogista löytänyt!! ☺

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta