maanantai 24. helmikuuta 2014

Pulled chicken ja peruna-porkkanatikut

Heippa taas! Vapaapäivän tuotoksena paljon sisustusjuttuja ja hyvää ruokaa. Pikkusiskoni tuli tänään viettämään talvilomaa Kotkaan ja tein sille ruokaa. Vaatimuksena oli "jotain sellasta mitä en oo syönyt viel" Elikkäs tuumasta toimeen ja pulled chickeniä sieltä sitten valmistui..


Tarvikkeet: 4henklö
800g maustamattomia kanan fileepihvejä
8dl vettä
1tl mustapippuria
1dl bbq kastiketta
ripaus suolaa

muuta:
puntti jääsalaattia
1prk kevyt ranskankermaa
1/2pkt aurajuustoa
paprikamajoneesia

Leipänä mulla oli galeten ranskalainen leipä

Coleslaw:
0,5kg valkokaalia
5kpl porkkanaa
2rkl valkoviinietikkaa
0,5tl suolaa
5rkl kevyt majoneesia

Peruna-porkkanatikut:
6 isoa perunaa
6 isoa porkkanaa
oliiviöljyä
suolaa

Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 200C ja tee paisttoliemi kanalle. Lisää paistoasiaan vesi, bbq-kastike, suola ja pippuri, sekoita ja lisää kanat liemeen. Anna lihan kypsentyä meheväksi 4h. Pidä uunia ensimmäinen tunti 200C ja laske sen jälkeen lämpö 150C.

Tee coleslaw valmiiksi. Kuori ja raasta porkkanat ja kaali. Lisää majoneesi, etikka ja mausteet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa kunnes liha on valmista.

Ota liha pois uunista 4h jälkeen ja nosta lämpö 250C. Kuori porkkanat ja perunat. Pilko ne ranskanperunan muotoon ja laita uuniin, paista n. 30min.
(Laita liha jälkilämmölle uuniin perunoitten ja porkkanoiden kanssa, niin ovat kaikki sitten lämpimiä)

Paista leivät rapeiksi pannulla ja revi mehukas liha haarukalla. Kokoa annos laittamalla ranskankermaa alimmaiseksi leivän päälle > aurajuusto > salaatinlehdet > coleslaw > revitty kana > paprikamajoneesi > leipä

Hulvattoman hyvää sapuskaa! Kokeile ihmeessä. Namps!
Hertta

2 kommenttia:

  1. Tämä lähti nyt neljättä kertaa uuniin ja tästä on tullut meillä tyttären ehdoton suosikki ruoka, kiitokset ohjeesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katariina,
      En ole huomannut viestiäsi kaiken kiireen keskellä, mutta ihanaa että ruoka maistuu teilläkin. Reseptiä voi muuttaa ja tarjoilla vaikkapa arkisemmin riisin kanssa. Mukavaa kesää :-)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta