maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ilmavat tuulihatut mansikkahillolla ja herkullisella kermavaahdolla

Moikka. Työviikonloppu takana ja nyt saa alkuviikon huilia töitten puolesta, koulu tietty painaa päälle, mutta ei jaksa ottaa ressiä siintä, hyvin se menee. Viikonloppuna olin työpaikallani keittiövuorossa ja kokeilin työkaverin pyynnöstä tuulihattuja. Olin aika epäröivä taikinan teon suhteen, mutta eipä se sitten ollutkaan niin kovin vaikeaa, kai vaan tekniikka kysymys kuinka vatkaa munat. Nojoo, seuraavassa siis niistä:


Taikina:

75g voita
1 1/2 dl vettä
1 1/2dl jauhoja 
3kpl kananmunaa

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen joukkoon ja anna seoksen sen jälkeen jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt lisää kananmunat kerrallaan joukkoon tehosekoittimella. Vatkaa jokaista kananmunaa seokseen 2min, viimeisen kananmunan kohdalla sekoita seosta 5min. Laita valmis seos pursotinpussiin ja tee sillä leivinpaperille pieniä/keskikokoisia taikina möykkyjä. Pieniä taikinasta tulee n.35 ja keskikokoisia 25. Laita uuniin paistumaan 25min 200C. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 15min aikana, parempi tietysti olla availematta ollenkaan luukkua, niin kypsyvät ainakin hyvin ja tasaisesti ja kohoavat ennenkaikkea. 

Täyte:

mansikkahilloa
2dl vispikermaa

Jäähdytä tuulihatut, leikkaa puoliksi ja lisää haluamasi täytteet sisään. Itse laitoin mansikkahilloa ja kermavaahtoa, Ai että kyllä olivat hyviä. Seuraavaksi joihinkin juhliin teen suolaisia hattuja ja niihin täytteisiin löytyykin ideoita heti JA PALJON :-)

Eikun kokeilemaan, tomusokeria koristeeksi päälle, ken haluaapi laittaa!
-Hertsu-

2 kommenttia:

  1. Hei mitä suolaista laittaisit väliin ?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :-) Tekisin savukinkusta, kanasta tai tonnikalasta tahnan. Mikäs ois mieleinen, voin kirjoitella reseptiä sulle sit :-)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta