keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kanaa ja kasviksia monella tapaa




Tarvikkeet 4henkl.

800g kanan rintaleikettä
0,5dl öljyä
3kpl valkosipulinkynttä
1kpl punainen chili
1tl suola
3rkl hunajaa

12kpl porkkanoita
1,5tl timjamia
1rkl sokeria
öljyä

8 perunaa
ripaus suolaa

jokaiselle lautaselle kourallinen tuoretta pinaattia huuhdeltuna

Laita pannu ja uuni kuumenemaan 200C. Lisää pannulle öljy, suola, valkosipulit ja chilit, anna öljyn tekeytyä miedolla lämmöllä 5min. Lisää kanat joukkoon ja paista pinnat kiinne. Laita kanat uunivuokaan, kaada öljyseos niiden päälle ja lisää hunaja kanojen päälle, laita uuniin 30min. (Tarkistin kypsyyden paistomittarilla) 

Kuori perunat ja porkkanat. Laita ne erillisille pannulle kypsymään. Perunat puolitin vain puoliksi, porkkanat laitoin kokonaisina pannulle. Porkkanat kypsyivät kannen alla timjamin, sokerin ja öljyn kanssa n. 30min. Minulla porkkanat olivat melko isoja. Jos pienempiä niin pienempi paistoaika. Perunat laitoin samaan aikaan myöskin pannulle, mutta asetin lämpötilan pienemmälle, näin se olivat hyvän kypsysiä kun kana oli valmista.  Perunoihin tuli paistuessa rapea pinta. Mausta perunat suolalla.

Ostin kaupasta remulade soosia. Se sopi hyvin lisukkeisiin sekä kanaan. No, herkku hetkiä teille!
- Hertta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta