torstai 27. maaliskuuta 2014

Savuporokeitto ja sämpylät aurinkokuivatuntomaatin kera

Tänään lounaaksi mieheni toivoi savuporokeittoa ja sitähän minä sitten tein. Ihanan maukas ja pikkuisen kurkkua lämmittävä mustapippurin ansiosta. Nam!
 
Savuporokeitto
 
 
 
Ainekset:
 
200g savuporo leikkelettä
1pkt koskenlaskija savuporojuustoa
1l vettä
2dl ruokakermaa
1 iso sipuli
1 pieni paprika
2kynttä valkosipulia
2kpl lihaliemikuutiota
1kpl laakerinlehti
2rkl sokeria
1tl mustaapippuria
suolaa tarvittaessa (1tl)
öljyä kuullottamiseen
suurusta perunajauhoilla/maizenalla
koristele persilijalla
 
Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pieniksi kuutioiksi, samoten paprika. Laita öljy kattilaan ja lisää sipulit, valkosipulit ja paprika sinne pehmenemään 5min. Lisää vesi ja anna porista miedolla lämmöllä 15min. Lisää joukkoon mausteet, laakerinlehti ja pieneksi pilkotut savuporot, sekoita ja anna maustua 5min. Lisää seuraavaksi koskenlaskija juusto, suurusta ja lisää sen jälkeen kerma. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä 10-15min. Tarkasta maku ja koristele persilijalla ja paistetulla savuporo murulla.
 
Vinkki: Saat hienojakoisemman keiton, jos pyöräytät keiton sauvasekoittimella tasaisemmaksi.
 
 
Sämpylät aurinkokuivatullatomaatilla
 
 
 
 
Ainekset:
 
3dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
n. 7-8dl vehnäjauhoja
8kpl aurinkokuivattuatomaattia (basilika öljyssä)
öljyä 2rkl (basilika öljyä purkista)
 
Lisää lämmin vesi, hiiva ja suola kuppiin, sekoita. Lisää jauhoja puolet ja sekoita/vaivaa hyvin. Lisää pilkotut tomaatit, sekoita. Jatka jauhojen lisäämistä kunnes taikina on kiinteää. Lisää lopuksi öljy. Anna turvota 30min lämpöisessä paikassa. Kun taikina on turvonnut, paina siintä ilmat pois ja muotoile sämpylöiksi pellille, anna nousta uudelleen liinan alla 20min. Laita uuni kuumenemaan 200C. Paista sämpylöitä 20min. Tarkista kypsyys koputtamalla pohjaan, josta pitäisi kuulua "kumina" niin ne ovat valmiita. Voit halutessasi koristella ja voidella sämpylät vedellä, rapean pinnan saamiseksi. Koristelin itse vetämällä veitsellä viiltoja sämpylän pintaan.
 
Nauti sämpylät kuuman savuporpkeiton kanssa!
 
-Hertsu-
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Hei, kyselit tuolla fb-kokkien puolella kommentteja. Sivut ovat selkeät. Kuvat laadukkaan oloisia. Reseptit esitetty siten, että niiden pohjalta varmaan on hyvä lähteä rakentamaan ruokaa. Kielellisesti hieman viilaamista toki olisi, mutta niinhän meillä kaikilla varmaan. Tuo tagi-lista oikeassa yläkulmassa on hyvä, mutta sitä ei aivan suoriltaan huomaa. Täytyy olla pikkaisen utelias ja lähteä katselemaan, mitä mistäkin aukeaa. Harkitse vielä sellaista vaihtoehtoa, että laittaisit vaikkapa tuonne vasemmalle puolelle gadgetin, jossa olisi aakkosellinen hakemisto. Menestystä toivotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista ja kivoista sanoista. Ajattelinkin, että kielellisesti saattaa tulla jotain ajatuksia jollain, kun en kumminkaan mikään kirjailija ole, puhe tulee yleensä niin kuin puhuisin sen jollekkin :) Sitä tarvitsee kehittää parempaan. Oon nyt kamppaillu tän mun blogin ulkomuodosta pitkään ja nyt löysin hyvän, MUTTA siinä juuri ovat nuo tekstit ja muut piilossa, eikä niitä saa tällä blogimallilla esiin, puhumattakaan siintä että lisäisin vas. puolelle mitään, haluaisin kyllä. Luultavasti joudun aloittamaan alusta jollain toisella pohjalla, mutta se vie taas aikansa. Kiitos kumminkin kun kerroit mielipiteesi ja ajatuksia muutoksista, otan ne ehdottomasti huomioon paranteluissa! Kiitos kiitos ja kiitos :)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta