perjantai 7. maaliskuuta 2014

Värikäs, herkullinen kanakeitto ja itse tehty leipä

Hauskaa perjantaita kaikille. Tämän päivän ruokana meidän perheessä oli kevyttä kanakeittoa ja itse tehtyä leipää. Voi vitsi kun tuli pitkältä lenkiltä, kun ei tarvinnut kuin lämmittää ruoka mikrossa, välillä näinkin. Seuraavassa kuvia ja reseptiikkaa..



Ainekset:

600g maustamatonta kanaa
5kpl porkkanaa
1 iso sipuli
5kpl perunaa
1 punainen paprika
1 oranssi paprika
3kpl valkosipulinkynttä
1pss maissia
2l vettä
2kpl kanaliemikuutiota
10kpl kokonaisia pippureita
1,5rkl hunajaa
1tl suolaa
2rkl kuivattua persiljaa
4tl currya
3kpl laakerinlehteä

Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne pippurit ja laakerinlehdet. Kuori vihannekset ja pilko ne haluamaasi kokoon. Kun vesi kiehuu lisää joukkoon kanaliemet, perunat, sipuli ja valkosipulit. Aloita kanan paistaminen ja mausta kana hunajalla, currylla ja suolalla. Kun perunat ovat kypsyneet 10min lisää joukkoon porkkanat, paprikat ja kanat. Anna keiton porista pienellä lämmöllä 20min, lisää persilja ja maissit, sammuta liesi. Anna keiton tekeytyä vielä 10min ennen tarjoilua.


Rapea leipä




Ainekset:

5dl vettä
1pss kuivahiivaa
4dl kaurahiutaleita
n. 10-11dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
2tl suolaa
pähkinä-siemen sekoitusta 

Laita lämpimän veden sekaan hiiva, suola ja kaurahiutaleet, anna turvota 5min. Ala lisäämään jauhoja ja alusta taikinaa samalla kädellä taikka sähkövatkaimella/yleiskoneella. Kun taikka on sopivan kiinteää lisää joukkoon öljy. Laita taikina lämpimään paikkaan kohoamaan 30min. Kun taikina on kohonnut, painele leivästä ilmat pois ja muotoile haluamaasi muotoon ja anna nousta toiset 30min. Kun leipä on kohonnut viillä leipään terävällä veitsellä viillot, voitele kylmällä vedellä ja lisää päälle pähkinä-siemen sekoitusta ja ripaus jauhoja. Paista leipä 200C 30min kunnes leipään pinta on mukavan rapea ja ruskea.

- Hertta -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta