sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Erillainen pääsiäinen possun vartailla, tsazikilla ja mozzarella salaatilla

Moikka! Pääsiäistä vielä vietellään, onneksi tänä vuonna vapaiden merkeissä. Huomenna kyllä takaisin töihin, mutta saihan tässä huilia muutaman päivän. Kiva! Me jätettiin mun miehen kanssa tänä vuonna lampaat ja karitsat sivuun ja tehtiin possusta herkullisia vartaita. Itseasiassa niitä tuli tehtyä eilenkin ihanien ystävieni kanssa. Jos on hyvää ni miksei vois syödä samaa vaikka joka päivä heh ;-) No mutta enivei, ateriaan kuului possun vartaita, tsatzikia, salaattia mozzarellajuustolla sekä tomaatteja ja perunoita vartaissa.

Vartaisiin tarvitset: 
n. 1kg porsaan kasleria tai lapaa
suolaa
oliiviöljyä (rypsiöljykin käy)
1 sitruuna
varrastikkuja

Ohje:
Leikkaa liha sopivan kokoisiksi paloiksi. Kostuta tikut veden alla etteivät ne palaisi niin helposti grillissä (yleensä aina silti palaa) Voitele vartaat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle normaalia enemmän suolaa (2-3tl) Kuumenna grilli ja laita vartaat sinne paistumaan, kääntele välillä. Paistele vartaita 30-40min. Sivele loppuvaiheessa öljyä lihojen pintaan ja tarkasta suola. Yleensä laitan aina lihojen väliin paprikaa, mutta tänään unohdin laittaa sitä, korvasin sen salaatissa :-)


Salaatti:
1pss jäävuorialaattia
1 punainen suippopaprika
1 pallo mozzarellaa

Tsaziki:
1 kurkku
2kpl yksikyntisiä valkosipuleja/ 5 valkosipulinkynttä
1prk turkkilaista jugurttia (Rainbow)
1tl suolaa
1rkl sokeria
0,5tl mustapippuria

Ohje:
Raasta kurkku ja valuta siintä ylimääräinen neste pois. Raasta samalla valkosipulit ja sekoita ne kurkun joukkoon. Lisää jugurtti ja mausteet, sekoita hyvin ja laita tekeytymään jääkaappiin. Parasta tsaziki on kun sen tekee päivää ennen tarjoiluhetkeä.

Perunat ja tomaatit vartaissa:
3kpl perunaa
6kpl terttutomaatteja
oliiviöljyä 
suolaa

Ohje:
Pese ja kuori perunat. Huuhtele tomaatit. Pilko perunat haluamaasi kokoon. Laita tomaatit ja perunat vartaisiin. Laita perunat grilliin 10min lihojen jälkeen, tomaatit viimeiseksi 10min.

 Tästä määrästä aineksia tulee 3 ihmiselle hyvät annokset ruokaa. Kata pöytä nätisti, hae herkut grillistä ja käy syömään! Ai että, Ihanan raikasta sitruunaa lihojen päälle ja tuoretta patonkia kylkeen ni johan on!

Bon apetit!
-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta