torstai 24. huhtikuuta 2014

Hampurilaiset maukkailla naudanpihveillä

Moikka! Pienen koiran kanssa elämä tällä hetkellä vie aika paljon kapasiteettiä minusta, kun se meni ja murti tassunsa aika pahasti. Kuukauden verran joutuu olla tekemättä yhtään mitään ja sehän onnistuu! Vauhdikkaasta jackrusselista pitäs tehdä laiska, nou nou.. No täällä hoivan keskellä jotain syötävää tarvitaan mekin, teimme eilen hampurilaisia, joista tuli taas aivan järjettömän hyviä. Bataatti ja perunatikkuja seuraksi.



Tarvitset pihveihin (8kpl)
600g naudan jauhelihaa
2kpl sipulia
2kpl kananmunia
1,5tl suolaa
1rkl sokeria
5rkl bbq-kastiketta
4rkl kreikkalaista jugurttia
1tl mustapippuria

Muut:
jäävuorisalaattia
felix makukurkkuja
tuoretta kurkkua
ranskankermaa
ketsuppia
bbq-kastiketta
cheddar juustoa
(punasipulia)

Tikut:
perunoita
bataattia
suolaa

Tee taikina ensin. Pilko sipulit ja lisää ne muiden ainesten joukkoon kulhoon ja sekoita hyvin että kaikki ainekset sekoittuvat. Anna maustua jääkaapissa 1/2-1 tunti. 

Laita uuni kuumenemaan 225C ja pilko bataatit ja perunat tikku muotoon. Laita ne pellille ja lorauta niiden päälle hieman öljyä. Kun uuni on valmis paista tikkuja 30min. Lisää suola kun olet ottanut tikut uunista.

Kun taikina on maustunut, tee taikinasta pihvejä joko paistinpannulle taikka uunipellille. Itse paistoin paistinpannulla pihveihin kauniin ruskean pinnan jonka jälkeen laitoin ne grilliin paistumaan kypsiksi. Kypsensin pihvejä grillissä 15min. Pihvit olivat mehukkaita.

Pilko loppuvaiheessa kurkut ja muut ainekset valmiiksi. Lämmitä hampurilaiskuoret uunissa n.5min. Kokoa valmiit ainekset yhteen nopeasti, koska hampurilaiset jäähtyvät helposti.  Tikut lautasen reunalle, ketsuppia ja eikun syömään.

ps. ja tosissaan kuoret ovat ostettu kaupasta. Olin laiska enkä jaksanut leipoa :)

-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta