maanantai 7. huhtikuuta 2014

Maanantaille kevyttä sapuskaa naudan sisäfileestä, linsseistä, porkkanoista ja pavuista

Moi! Tänään ollaan nukuttu pitkään, laitettu hiukset kuntoon, käyty koiran kanssa pyöräilemässä ja tehty tietysti ruokaa. Viime perjantaina kaupassa käydessäni ostin paketin punaisia linssejä, joita en ole ikinä käyttänyt minnekkään. No proteiiniahan niissä on rutkasti eli niistä taitaa tulla ihan uus lisuke vaihtoehto meidän lautasille. Tällä kertaa mietin mitä tekisin pihvin seuraksi. Tulin tämmöiseen tulokseen kun hetken päässäni pyörittelin vaihtoehtoja:



Tarvitset (2 annosta)

2x 150g naudan sisäfileetä
mustapippuria
suolaa
2rkl öljyä
1rkl voita

2kpl isoja porkkanoita
 1,5dl punaisia linssejä
50g haricot papuja
1,5rkl hunajaa
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
paistamiseen oliiviöljyä

koristeeksi tuoretta korianteria


Ota lihat lämpimään tunti ennen paistamista.

Laita linssit siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Laita tämän jälkeen ne kattilaan 1tl suolan kanssa ja keitä niitä pienellä lämmöllä 10min. Kuori porkkanat ja laita pannu kuumenemaan (miedolle lämmölle) ja lisää öljy. Pilko porkkanat pitkiksi suikaleiksi, ei tarvitse olla ohuita. Lisää porkkanat pannulle sokerin kanssa. Anna niiden valmistua 20min välillä käännellen. Kun porkkanat ovat olleet 20min pannulla lisää joukkoon pavut, keitetyt linssit ja mausteet, sekoita. Anna kasvisten maustua pannulla sen aikaa kun pihvit ovat valmiit.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää voi+öljyseos. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle ja paista pihvejä 3min/per puoli. Kun olet paistanut pihvit laita ne hetkeksi vetäytymään sivuun. (folio pannun päälle) 


Ihanan pehmeä ja mehukas pihvi! Sopi hyvin linssien, porkkanoiden ja papujen kanssa. Koristeeksi vielä tuoretta korianteria ja avot, ruoka on valmista, eikun syömään!

- Hertta -

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihan herkulliselta ja varmaan maistuukin. Mun porkkanasuosikkini valmistuu seuraavan ohjeen mukaan: kuori porkkanat ja höyrytä ne puolipehmeiksi, pätki ne sopivan mittaisiksi (8-10cm) ja halkaise ne vielä pituussuuntaan joko puolikkaiksi tai neljään osaan (isot porkkanat), paista niitä voin ja oliiviöljyn seoksessa pannulla ja ripottele pintaan ruokosokeria, suolaa ja sitruunapippuria, paista porkkanoiden pintaan kaunis väri. Tämä ohje on ollut kestosuosikkini vuosikausia ;)

    VastaaPoista
  2. Täytyneekin kokeilla höyryttämistä. Itse oon ollut aina laiska ja laittanut vaan porkkanat suoraan pannulle miedolle lämmölle. Sokeria kyllä ja mustapippuria silloin tällöin. Kiitos kumminkin vinkistä. Molemmat ovat varmasti hyviä ja porkkanat itestäänkin, ilman mitään toimenpiteitä :)

    VastaaPoista
  3. Blogisi on aivan ihana! Kivoja reseptejä sekä kauniita kuvia :) Punaisista linsseistä saa ihanan keiton! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ehdoton sade iltojen lämmittäjä. Yksinkertaisuudessaan siihen tulee kasvislientä (n. 1 l), tomaattimurskaa (1-2 tlk), chiliä, sipulia, porkkanaa, linssejä (2-3dl) sekä mausteita maun mukaan :) Toimii parhaiten itsetehtyjen sämpylöiden ja raejuuston kanssa. Raejuusto kannattaa ehdottomasti laittaa keiton päälle annosteltaessa, tasoittaa keiton tulisuutta ja pyöristää makuja ihanasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kuulostaa hyvältä. Pitääkin kokeilla ohjeellasi. Linssit ovat minulle vielä aika uusi tuttavuus, mutta eiköhän tässä matkan varrella tule tehtyä niistäkin jotain uusia ruokia. Varsinkin nyt tuota keittoa :) Kiitos paljon ihanista sanoista ja kerro ihmeessä mulle muitakin kokeilun arvoisia ruokia. Otan mielelläni uusia reseptejä vastaan ja kokeilen niitä :)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta