sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pääsiäiseksi ihanaa porkkanakakkua vaniljatuorejuusto päällisellä

Mooi! Olin eilen Helsingissä Indiedaysin järjestämässä inspiraatio päivässä. Päivä oli ihan mahdottoman kiva! Aamulla aikaisin lähdin bussilla kohti Helsinkiä ja siellä perillä tapasin Annin, jonka pyysin mukaani bloggaripäivään. Annin blogia pääset katsomaan tästä, ihania herkkuja siellä. Kannattaa käydä katsomassa :-) Inspiraatiopäivä järjestettiin Ravintola Sipulissa. Kivoja herkullisia syötäviä ja juotavia oli tarjolla. Myös tietopuolisesti blogituntia, valokuvausta ym muuta hyödyllistä.  Saimme sieltä uusia vinkkejä blogijuttuihin kyllä. Jospa pääsisi ensi kerrallakin mukaan.  Iso kiitos vaan Indiedays! :-)

Tänään kun pääsin kotiin mietin, että pääsiäinenhän on ihan kohta. Ajattelin käydä leipomaan ja tällä kertaa keittiöstäni valmistui tälläistä:



Tarvitset: (18cm vuoka)

2dl sulatettua voita
2dl sokeria
3 keskikokoista porkkanaa raasteena
3kpl kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Päälle: 

1pkt viola vanilja tuorejuustoa
ja maustamattomasta philadelphia tuorejuusto paketista puolet
1 kpl porkkana
mantelirouhetta

Laita uuni kuumenemaan 175C. Sekoita voi, sokeri, porkkanaraaste, kananmunat, leivinjauhe ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka voilla sekä lisää korppujauhetta reunoille. Kaada tasainen taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175C ensimmäiset 15min ja sen jälkeen tiputa lämpötila 150C. Pidä kakkua uunissa 40min. Kun kakku on kypsää anna sen jäähtyä ennen kuin alat laittamaan päällisiä. Vatkaa tuorejuustot notkeammaksi vatkaimen kanssa. "Kuori" porkkanasta ohuita lastuja vihannes veitsellä koristeeksi. 

Koristele haluamallasi tavalla. Porkkana lastut sekä mantelirouhe, toivat kivasti tekstuuria kakkuun. Suussa sulavaa ja maistuu varmasti jokaiselle pääsiäisenä! :-)

Tässä vielä eiliseltä kuva minusta ja Annista :-)

Ps. Löydät minut 
Pinterestistä nimellä Hertsunelamaa
Facebookista Herkuttelijat - ruokablogi
Instagrammista herttapuu

-Hertsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta