tiistai 15. huhtikuuta 2014

Tonnikala-riisisalaattia vaikkapa pinaattilettujen seuraksi

Iltaa! Ruokana työpaikallani oli tänään pinaattilettuja, tonnikala-riisisalaattia ja jälkiruoaksi porkkanakakkua, jonka reseptin kirjoittelinkin jo eilen tänne. Tuo kyseinen salaatti on ollut jo mielessä pitkään ja tänään tuli sitten mahdollisuus tehdä sitä, hieman isommalle porukalle. 

Tonnikala-riisisalaatti



Yksi iso kulhollinen: 8 henkilöä
5dl täysjyvä riisiä
1pss herneitä
1pss maissia
1 iso punainen paprika
2-3prk tonnikalaa öljyssä
1 pieni prk maku kurkkuja (+ lientä 1dl)
4kpl kananmunia
3rkl majoneesia
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
tilliä koristeeksi

Ohje:
Laita vesi kuumenemaan, lisää suolaa veteen (0,5tl) ja valmista riisit kattilassa ohjeen mukaan. Keitä myös toisessa kattilassa kananmunat. Pilko suolakurkut ja paprikat pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset (paitsi kananmunat, tilli ja paprika suikaleet) kulhoon ja sekoita hyvin. Pilko kananmunat haluamaasi muotoon ja lisää ne paprika suikaleiden kanssa kauniisti päälle. Koristele tillillä. Erittäin helppo salaatti. Sopii lisukkeeksi tai muuten vaan, vaikka illanistujaisiin patongin kanssa.

Tässä vielä kakku!



-Hertta-

2 kommenttia:

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta