maanantai 28. huhtikuuta 2014

Uunikasvikset ja naudanpihvi timjamilla

Moikka ja hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!
Viikonloppu meni että huiskahti lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Ulkona vietetty aikaa ja näin ollen nyt maataan peittokorvissa kotona kuumemittari kainalossa. No kaipa tää tästä. Teimme lauantaina ruoaksi uunikasviksia ja pihviä ja lupailin kirjoitella kasvisten ohjeen tänne blogiin. Tästä näinää sit >>


Tarvitset:

1 kpl bataattia
2kpl punaista paprikaa
2 isoa porkkanaa
1dl linssejä
2 isoa sipulia
4 kynttä valkosipulia
1dl öljyä
n. 1tl suolaa
1,5rkl sokeria

Kuori, pilko ja huuhtele kasvikset ja lisää ne uunivuokaan, kääntele hyvin, että mausteet sekoittuvat. Keitä linssit ohjeen mukaan ja lisää joukkoon loppuvaiheessa. Lämmitä uuni 175C ja anna kasvisten kypsyä uunissa 1,5h niin, että kasvikset pysyvät koossa, mutta ovat silti pehmeitä, maukkaita ja karamellisoituneita. Nää on aivan paras lisuke melkeimpä minkä lihan kanssa. Nam!

Vinkki: Teen yleensä kasvikset ilman bataattia ja porkkanaa, mutta tämä oli hyvää ja myös kivaa vaihtelua. Olen korvannut aikaisemmin bataatin ja porkkanan lisäämällä paprikaa, sipulia ja valkosipulia reilummin sekä jättänyt linssit pois.

Kannattaa kokeilla, jos et ole vielä testannut!
-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta