Herkulliset Afrikkahenkiset kepakot

Moikka! Mitä kuuluu? Mitä toivoisitte minun tekevän ruoan suhteen? Laittakaan vaan reilusti kommenttia niin tartun tuumasta toimeen. Okei, tänään työpäivän jälkeen käytiin mieheni kanssa pyöräilemässä 14km ja senhän jälkeen oli huutava nälkä. Ajattelin, että teen jotain täysin uutta. Jääkaapista löytyi jauhelihaa, kreikkalaista jugurttia, afrikkalaista taginetahnaa ym.. Niistä syntyi...


Tarvitset: (2 annosta)
(taikinasta tulee 8 kepakkoa)

400g sika-nauta jauhelihaa
1 kananmunan
2 reilua rkl tagine tahnaa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2rkl kreikkalaista jugurttia
1tl suolaa
1rkl sokeria
0,5tl mustapippuria
4kpl varrastikkuja (puolita, koska et tarvitse koko pituudelta tikkua)Lisukkeet:

1pkt maissia
6kpl pieniä mozzarellapalloja
4kpl tomaatteja
kourallinen vuonansalaattia
kreikkalaista jugurttia

Tee kepakkotaikina ensin. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan 30-60min. Kun taikina on maustunut pyöritä taikinasta pitkulaisia "pullia". Laita ne sitä mukaan tikun päähän. (muista kostuttaa tikut, etteivät ne palaisi grillissä) Käy laittamassa grilli kuumenemaan. Lisää kepakot kuumaan grilliin. Paistele molemmilta puolilta, että saat niihin kauniit raidat. Paistoaika oli 20-25min. Puolessa välissä lihojen kypsymistä lisää grilliin maissit ja tomaatit. Nosta ruoat grillistä ja nauti salaatin ja kreikkalaisen jugurtin kera!

-Väsynein silmin, Unia! Hertta-


1 kommentti:

  1. Kyselit et mitä voisit tehdä. Olen vähentämässä punaista lihaa ruokavaliostani. Voisitko laittaa ohjeita esim. papu ruuista?

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta