torstai 1. toukokuuta 2014

Hertan käsialaa : Itse tehdyt hodarit, chorizo-makkarat, perunasalaatti ja tomaatti-avokadosalaatti

Moikka ja roliga vappen kaikille! Flunssan takia (edelleen) eilinen meni hauskasti mutta rauhallisesti kotona oleillen. Syötiin hyvää ruokaa ja otettiin muutama lasi skumppaa :-) Mieheni ehdotti että tekisin hodareita vapuksi ja niin todella teinkin. KAIKKI ihan itse alusta loppuun..


Noniin! Ostin Lidlistä pintasavustettua kasleria ja pekonia, jota käytin makkaroiden lihana. 

Chorizo-makkarat:
600g pintasavustettua porsaan kasleria tai maustamatonta kasleria
400g pekonia tai possun kylkisiivuja
1dl öljyä
1 punainen suippopaprika raastettuna
2 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli pieneksi silputtuna
5-6tl savupaprikajauhetta
2,5tl suolaa
3rkl sokeria
2rkl kuivattua persiljaa
1tl mustapippuria
n. 1dl sweet chili-kastiketta
tuorekelmua


Toinen vaihtoehto lihalle on maustamaton porsaan kasler, joka toimii aivan yhtä hyvin kuin savustettukin kasler. Lisäsin pekonin sijasta taikinaan porsaan kylkisiivuja. Hyviä molemmat!


Jauha liha myllyssä tai jos sinulla ei ole myllyä, voit pyytää lihamestaria kaupassa mylläämään valmiiksi. 


Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Voit tarkistaa maun paistamalla pienen palan taikinaa pannulla. Laita kelmu päälle ja anna taikinan maustua jääkaapissa vähintään tunti. 

Seuraava vaihe on..

Kääri makkarat kelmuun, laita kattilaan vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kelmuun siksi, koska tein makkarat ilman luonnonsuolta. Mietin että mihin sitä edes tarvii, koska toimii näinkin. Leikkaa kelmusta sopivia paloja ja lisää kelmun päälle reilu ruokalusikallinen taikinaa. Muotoile kelmun kanssa taikina makkaran näköiseksi ja tee siintä tiukka paketti. Keitä makkaroita kattilassa 30min.


 Keittämisen jälkeen ota kelmut pois makkaroista ja paista niihin maukas pinta paistinpannulla.


Perunasalaatti:
5 isoa perunaa
1prk kermaviiliä
1dl majoneesia
1 sipuli silputtuna
makukurkkuja maun mukaan pilkottuna
1tl suolaa
ripaus mustapippuria
koristeeksi ruohosipulia

Ohje:
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä sen jälkeen. Pilko haluamaasi kokoon. Lisää sipuli ja makukurkut sekä muut aineet. Sekoita hyvin ja laita salaatti makustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. 


Tomaatti-avocadosalaatti:
2 iso tomaattia
2 avokadoa
puolikkaan sitruunanmehu
ripaus suolaa ja pippuria

Pilko tomaatit ja avokadot, lisää sitruunanmehu ja mausteet, sekoita.


Hot dog- sämpylät:
2,5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
n.7-8dl vehnäjauhoja
3rkl öljyä
1tl suolaa

Ohje:
Sekoita hiiva lämpimän veteen ja lisää suola. Lisää jauhot pienissä erissä niin taikinasta tulee tasaista. Lisää öljy viimeiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30min. 

Laita uuni kuumenemaan 200C. Pyöritä valmiista taikinasta pieniä pitkulaisia sämpylöitä. Anna kohota liinan alla vielä 20min. Voitele vedellä ennen paistamista. Paista uunissa 10-15min. Peitä paistetut sämpylät liinalla.

Tarjoile yllämainitut herkut keskenään. Hot dogin väliin olimme varanneet kurkkusalaattia, cheddarjuustoa, ketsuppia ja sinappia.




Hauskaa vapun jatkoa! Kokeilkaa ihmeessä. Makkaran teko oli hauskaa ja ei se ollut vaikeeta ollenkaan. Kertokaa onnistumisista mulle jos kokeilette reseptiä :)

-Hertta-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta