maanantai 23. kesäkuuta 2014

Helppo suklaakakku

Moikka! Vielä on lomaa muutama päivä jäljellä. Seuraavan kerran lomaa vietellään elokuussa 4 viikkoa, jes. Muutamaksi viikoksi välillä töihin ja sitten jatketaan taas. Kävin tänään Lidlissä ja löysin sieltä tuoreita kirsikoita. Ajatus lähti heti juoksemaan ja päätin tehdä helpon suklaakakun ja laittaa kirsikat koristeeksi kakun päälle. 




Tarvitset:
1pkt nippon riisisuklaa keksejä
100g voita

2,5dl vispikermaa
1 valkuainen
1rkl sokeria
8 riviä tummaasuklaata
3-4kpl liivatelehtiä

tuoreita kirsikoita
valkosuklaata

Murskaa keksit ja lisää voi joukkoon. Kaada seos vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Aloita täyte vatkaamalla kerma ja laita samalla suklaat vesihauteeseen sulamaan. Vatkaa myös valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää liivatteet sulaneen suklaan joukkoon ja sekoita hyvin ettei seokseen jää paakkuja. Yhdistä suklaa, kermavaahto ja sokeri, sekoita hyvin. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 2h. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla kirsikoilla ja sulatetulla valkosuklaalla.

Tarjoile kahvin kanssa!
-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta