tiistai 17. kesäkuuta 2014

Herkullinen kanalasagne savujuustolla ja paprikalla höystettynä

Heippa hei! Loma alkoi sunnuntaina ja ilmoja on pidellyt.. eikun ei olekkaan! Mukavaa kun kesäkuussa sataa rakeita ja räntää taivaan täydeltä. Seuraavaan lomapätkään voi varautua elokuussa jo varmaan toppatakilla ja pipolla. Toivottavasti ei! Tein muutama päivä sitten lasagnea ja kehittelin itse siihen nämä herkulliset ainekset. Savuisuutta, paprikaa ja kanaa.. 




Tarvitset:
600 g kanan maustamattomia fileepihvejä
200 g savupaimenpoika sulatejuustoa
2 dl vettä
3 dl ruokakermaa
0,5 ruukullista tuoretta basilikaa
1 paprika
400 g lasagnelevyjä

Mausta kastike: 
1,5 tl suola
1,5 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 rkl currya

Päälle:
200 g mozzarellaa
1 rs luumutomaatteja
1 puntti kevätsipulinvarsia
1 dl ruokakermaa



Laita uuni kuumenemaan 175c. Pilko kanan fileepihvit haluamaasi kokoon, pilko samalla paprika, tomaatit ja kevätsipulinvarret. Paista kanat pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon sulatejuusto, paprika, vesi, mausteet ja basilikanlehdet. Anna porista miedolla lämmöllä 10min. 


Ota vuoka esiin. Lorauta pohjalle hieman vettä. (näin estät lasagnea tarttumasta vuokaan) Lisää seuraavaksi lasagnelevyjä > kastiketta > lasagnelevyjä > kastiketta > lasagnelevyjä. Lopuksi lisää pinnalle pilkotut kevätsipulinvarret ja tomaatit. Käytin juustona mozzarellaa, jotka asettelin nätisti lasagnen päälle. Kaada vielä loput kermat pinnalle ja paista ruoka 40min uunin keskitasolla.

psst. juustoksi käy mozzarella missä muodossa vaan.

Bon apetit!
Hertta


15 kommenttia:

  1. Samaa mieltä! Kokeilin toissa päivänä ja maku oli taivaallinen. Kiitos paljon Hertta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaattes hyvä :-) Tää nousi kyllä meidän huushollin lemppari lasagneksi :-)

      Poista
  2. Onpas herkullisen kuuloinen ruoka! Aion tehdä tänään tai huomenna Hellapoliisin ohjeella vähän samantapaista, täytyy kyllä laittaa tämäkin testaukseen sen jälkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Tää kokeilu kannatti tehdä. Niin hyvää :-) Jos muistat, niin laita viestiä kuin onnistuit, jospa tätä kokeilet joskus :-)

      Poista
  3. Hertsu hei! Tein eilen tällä ohjeella, ja voi että... :) Oltiin isännän kanssa molemmat ihan myytyjä! Blogisi on aivan mahtava ja läppäri on täynnä kirjanmerkkejä näihin resepteihin. :D Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Suvi ja kiitos paljon :-) Ekstemporee kokeiluista tulee aina yleensä niitä hitti ruokia. Tämä on meidän huushollin lempi lasagne tällä hetkellä ehdottomasti. Kirjoita ihmeessä muistakin resepteistä kommenttia minulle. Hyvästä palautteesta tulee aina hymy huulille :-)

      Poista
  4. Kiitos paljon maukkaasta reseptistä. Olen valmistanut lasagnea ohjeellasi vieraillekkin ja kyllä on maistunut nam! Tumpelokokkinakin olen siis onnistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Marjatta, kiitos paljon palautteesta :-) Mukavaa kevättä!

      Poista
  5. Herkullista kanalasagnea testattu ja herkullista oli!!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. Tein itsekin sitä vast äskettäin ja kyllä oli vatsa tyytyväinen. Kivaa kun maistui teillekin :-) Ihanaa kesän alkua!

      Poista
  6. Niin herkullisen oloinen ohje että taidan tehdä sunnuntaina äitienpäivä lounaaksi :)
    Kuinka monelle tästä ohjeesta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tiina! :) Tämä on todella hyvää! Ohjeesta valmistuu lasagnea 6-8 annosta. Riippuu ihan millaisia aikamiehiä on syömässä :) Tämä resepti kaipaa hieman päivitystä (grammat, desit, tl, rkl -tyylillä.) Käy kurkkaamassa päivitetty versio jo nyt: http://starbox.fi/herkuttelijat/savuinen-kanalasagne

      Ihanaa tulevaa äitienpäivää ja maistuvia hetkiä perheen parissa <3

      Poista
  7. Kiitos, oli todella hyvää ❤ ohje lähti jakoon osalle syöjistä. Meitä oli 9 ja tein kaksinkertaisen annoksen ja kaikki meni 😀 taidettiin olla aikamoisia suursyömäreitä 😀

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta