Herkullinen kanalasagne savujuustolla ja paprikalla höystettynä
Heippa hei! Loma alkoi sunnuntaina ja ilmoja on pidellyt.. eikun ei olekkaan! Mukavaa kun kesäkuussa sataa rakeita ja räntää taivaan täydeltä.
Seuraavaan lomapätkään voi varautua elokuussa jo varmaan toppatakilla ja pipolla. Toivottavasti ei! Tein muutama päivä sitten lasagnea ja kehittelin itse siihen nämä herkulliset ainekset. Savuisuutta, paprikaa ja kanaa..
Tarvitset:
- 600 g kanan maustamattomia fileepihvejä
- 200 g savupaimenpoika sulatejuustoa
- 4 dl ruokakermaa
- 1 paprika
- 400 g lasagnelevyjä
- 1 puntti tuoretta basilikaa
Mausta kastike:
- 1,5 tl suola
- 1,5 rkl sokeria
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl currya
Päälle:
- 200 g mozzarellaa
- 1 rs luumutomaatteja
- 1 puntti kevätsipulinvarsia
- 2 dl ruokakermaa
Vuoan pohjalle:
- 1-2 dl vettä
Laita uuni kuumenemaan 175c. Pilko kanan fileepihvit haluamaasi kokoon, pilko samalla paprika, tomaatit ja kevätsipulinvarret. Paista kanat pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon sulatejuusto, paprika, kerma, mausteet ja basilikanlehdet. Anna porista miedolla lämmöllä 10min.
Ota vuoka esiin. Lorauta pohjalle vettä. (näin estät lasagnea tarttumasta vuokaan) Lisää seuraavaksi lasagnelevyjä > kastiketta > lasagnelevyjä > kastiketta > lasagnelevyjä. Lopuksi lisää pinnalle pilkotut kevätsipulinvarret ja tomaatit. Käytin juustona mozzarellaa, jotka asettelin nätisti lasagnen päälle. Kaada vielä loput kermat pinnalle ja paista ruoka 40min uunin keskitasolla.
psst. juustoksi käy mozzarella missä muodossa vaan.
Bon apetit!