tiistai 3. kesäkuuta 2014

Loistava katkarapusalaatti & maukas paprika-fetaleipä

Moikka moi! Hetkiseen en ole kerennyt kirjoittelemaan tänne kovan koulu stressin vuoksi. Tämän kevään opinnot on nyt suoritettu ja seuraavan kerran kirjaa tarvitsee koskea vasta ensi syksynä. Minulla on muutama resepti taskussa, joita kirjoittelen tulevien päivien aikana blogiin. Mun teki kovasti mieli tänään jotain raikasta ja pehmeää. Niitä seuraavassa..


Katkarapusalaatti 3 annosta:
1pss pakaste katkarapuja
1pss rapeaa jäävuorisalaattia
pieni puolikas kurkku
1rs luumutomaatteja
1prk Pirkka fetakuutioita öljyssä
1,5dl pastaa

Ohje:
Ota katkaravut 20min ennen salaatin tekoa huoneenlämpöön. Leikkaa salaattitarpeet pienemmäksi ja asettele lautaselle. Keitä pasta ja huutele ne tämän jälkeen kylmällä vedellä. Lisää pastat, feta ja katkaravut sekaan ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun leipä on valmista.

Paprika-fetaleipä



Ainekset:
3dl vettä
1,5tl suolaa
1pss kuivahiivaa
7dl jauhoja
2rkl öljyä
1 punainen suippopaprika

Päälle:
n.6-8kpl fetaa
2rkl öljyä
1tl oreganoa

Ohje:
Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Mittaa lämmin vesi kuppiin ja lisää joukkoon hiiva ja suola, sekoita. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen. Kun taikina alkaa olla kiinteää lisää joukkoon öljy ja paprikat. Lisää jauhoja niin että taikina on kimmoisa eikä se tartu käsiin. Anna taikinan nousta liinan alla 30min. 

Laita uuni kuumenamaan 200C.

Kun taikina on noussut ota se pois kupista ja painele ilmat pois. Muotoile taikinasta oman näköinen pyöreä taikka neliömäinen leipä, nosta se pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta vielä 20min. Tämän jälkeen painele fetat kunnolla taikinaan että ne pysyvät siellä, lorauta öljy pintaan ja lisää oregano. Paista uunin keskitasolla 20min. Jäähdytä ilman liinaa niin saat leipään kivan rapean pinnan. Tarjoile herkullisen katkarapusalaatin sekä ihanan suussasulavan levitteen kera.

Levite


Tarvitset: 4 henkilöä
puolikas purkki philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2rkl kermaviiliä
2rkl sweetchili kastiketta
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi

Ohje:
Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Meillä se ei toteutunut, koska oli niin kova nälkä. Nyt heikun keikun ja kaikki kokeilemaan! Nam!

Hertta

11 kommenttia:

  1. Mitä! Hieno erilainen ulkoasusi on muuttunut?

    VastaaPoista
  2. No jep.. Kauheest tullu palautetta siintä et ei näy noi tiedot ja merkit tossa sivussa. Haluisin takas sen, mut bloggerin tarvis muuttaa sitä pohjaa ensin.. Siihen ei saa mitään ylimäärästä 😞

    VastaaPoista
  3. Suloinen blogi ja maittavan näköisiä ruokia! :) Ainoa mikä häiritsee, ja häiritsee aika paljonkin, on se että kirjoitat paikoitellen todella huonoa suomea. Yhdyssanavirheitä löytyy ja sitten on nämä jokaisen kielioppinatsin hermoja raastavat "siintä" yms. Tämä hieman negatiivinen palaute kuitenkin kaikella rakkaudella :) Blogeissa vaan niiiiiiiin toivoisi siistiä suomea ja hyvää kielioppia...kun bloggaus kuitenkin on pääsääntöisesti juuri sitä kirjoittamista. Lämpöä kesään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anna :) Et oo ainut kuka tuosta kieliopista mainitsee. Pitää skarpata ja kirjoitella paremmin kiireestä huolimatta. Rakentavat kommentit on kivoja ja niistä voi aina oppia. Ihanaa kesää sinullekkin :)

      Poista
  4. Nyt taas vanha tuttu ulkoasu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja tämä pysyy! Tykkään tästä paljon enkä osaa olla uuden kanssa. Koitan saada tähän blogimalliin bloggerin kautta muutoksia niin kaikki on sitten tyytyväisiä :)

      Poista
    2. Tämä blogimalli on hyvä. Vaikka yksityiskohdat ovat piilossa saa ne halutessaan aina tuolta oikeanpuolisesta palkista jossa ne ovat selkeästi :)

      Poista
  5. Tämä blogisi on aivan mahtava! Jokainen ihminen puhuu Suomea omalla tavallaan eikä huomioi sitä kirjoituksissaan niin takasti. Eihän tässä nyt minkään äidinkielen kirjan kanssa kuljeta. Minua ei ainakaan haittaa. On piristävää lukea postauksiasi ja nämä kuvat tuovat aina veden kielelle. Jatka samaan malliin ja tsemppiä tulevaan!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja kiva saada uusia seuraajia :) Ehkä tuohon kirjoitukseen voisi kiinnittää huomiota, mutta teen sen sitten kun on aikaa kirjoitella rauhassa. Aikaisemmin on tullut selväksi kirjoituksissani mitä olen tehnyt tai ainakin viimeistään kuvaa katsomalla. Mukavaa kesää sinulle! :-)

      Poista
  6. Tänään lähtee testiin toi kanalasagne ! Aivan mahtavan näkönen/kuulonen resepti :-)

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta