torstai 12. kesäkuuta 2014

Paljon kehuja saanut voikkari eli voileipäkakku maukkaalla kinkkutäytteellä

Moikka lukijat! Tuonnoin muutama vuosi sitten tein omille syntymäpäivilleni voileipäkakun, joka oli ainut laatuaan. Kommenteista päätellen minun ei tulisi muuta tehdäkkään kahvipöytään kuin tätä. Tässä ohje herkulliseen voikkariin. Kuvan kakusta riittää n. 10-15 henkilölle.


Tarvitset: 
1pkt tummaa vuokaleipää > 2pkt isoon kakkuun
1pkt vaaleeta vuokaleipää/graham paahtoa > 2pkt
~
Täyte:
1,5-2pss savukinkku suikaleita > 5pss
150g kipparijuustoa > 300g
 1 punasipuli > 3kpl
1prk kermaviiliä > 3prk
1prk bonjour ruohosipuli tuorejuustoa > 2prk
1prk ranskankermaa > 2prk
2dl makukurkkuja pieneksi pilkottuina > koko iso purkki
1 iso paprika > 3kpl
½tl mustapippuria > 1tl
1rkl sokeria > 3rkl
ripaus suolaa > 1tl
~
Päälle:
 3pkt sulatejuustoa (lidl) > 8 lidlin tai 3 isoa olympia pkt
1rs mini luumutomaatteja > 2rs
½pkt saunapalvileikettä > 300g
½ paprika > 1kpl
1 puntti jäävuorisalaattia
~
Kostukkeeksi:
 n. 8dl maitoa

Ota leivät pakkauksesta ja leikkaa ne pitkittäin saman paksuisiksi siivuiksi. Voit halutessasi poistaa leivän kuoret. 
Leikkaa sipuli, paprika,kipparijuusto sekä makukurkut pieneksi silpuksi ja lisää ne tämän jälkeen kulhoon. Lisää muut ainekset sekaan ja sekoita hyvin. Laita täyte maustumaan jääkaappiin n. 1h.
Aloita täyttäminen laittamalla leipä alimmaiseksi > maito > täyte > leipä > maito > täyte tekniikalla. Joka toinen vaaleata ja joka toinen tummaa. Voit halutessasi laittaa kaksi leipää vierekkäin, niin saat kakustasi leveämmän. Kun olet täyttänyt kakun laita se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Aseta kakun päälle jokin paino. (Itselläni taisi olla muutama koulukirja =) . Kannattaa laittaa pyyhe tai jokin muu imukykyinen liina kakkuvuoan alle, koska minulla itselläni kakusta lähti niin paljon nestettä pois, että jääkaappikin oli aivan voileipäkakussa. No jokatapauksessa anna kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele kakku vasta silloin. Levitin veitsellä sulatejuuston pintaan. Lidlin sulatejuusto oli sopivan notkeaa ja helppo levittää. Lisäsin pinnalle koristeeksi kinkkurullia sekä huuhdeltuja tomaatteja, paprikaa, ja salaattia. Kakku valmis ja valmiina syötäväksi.
Suosittelen kovasti! Isompaa kakkua pääset katsomaan TÄSTÄ!

-Hertta- 

9 kommenttia:

  1. Tämä menee kokeiluun ehdottomasti. Lapsellani on syntymäpäivät kuukauden päästä. Kiitos Hertta! :)

    VastaaPoista
  2. Tarvikkeet haettu ja kakun teko alkaa nyt. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva! Kerrohan sitten miten onnistuit :) Ihanaa juhannusta ja herkuttelemisiin!

      Poista
    2. Tuli todella hyvää. Teen varmasti toistekin :)

      Poista
    3. Kiva juttu ja kiitos kommentista :-) tää on ihan meijän poppoon lemppari kakku ja kiva kun se maistui teillekkin :-)

      Poista
  3. Pitää koittaa kevyesti muokattuna reseptiä kauniimman osapuolen synttäreille. Ihan mahtava resepti, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaapas hyvä ja kiitos paljon kommentista :-) *hymy korvissa*

      Poista
  4. Kuinka monelle (noin) toi pienempi kakku riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. n. 15 henkilölle :) riippuu niin kakku paloista, mutta meillä syöjiä oli 12 ja kaik meni :-)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta