torstai 19. kesäkuuta 2014

Värikäs kasvissosekeitto

Moi! Torstaipäivää pukkaa ja juhannusaatto on huomenna! Kohta meidän jengi kerää kimpsut ja kampsut autoon ja lähtee ajelemaan kohti Keski-Suomea. Jes! Mökki täältä tullaan. Sitä ennen ajattelin kirjoitella teille reseptin, joka maistuu varmasti juhannuksen ja raskaiden ruokien jälkeen. Tuoreita vihanneksiä..värikkäitä..maukkaita..nam..

Miten te meinasitte viettää juhannusta? Onko ruokasuunnitelmat selvät? 


Tartvitset:
1 keskikokoinen bataatti
5 porkkanaa
3 isoa perunaa
1 pieni lanttu
1 iso sipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 yksikyntinen valkosipuli
2,5dl flora kevyt ruokakermaa (+ 2,5dl keitinlientä)
0,5tl mustapippuria
1,5-2tl suolaa (+1tl keitinveteen)
2rkl sokeria

koristeluun: kevätsipulinvarsia

Kuori vihannekset ja pilko ne pienempään kokoon. Laita levy kuumenemaan, lisää kattilaan vettä ja 1tl suolaa, heitä joukkoon perunat, bataatit, lantut ja porkkanat ensimmäisenä. Kun ne ovat kypsyneet 15min lisää sen jälkeen sipulit ja valkosipuli. Keitä kunnes ovat kypsiä. (yhteensä n. 30min) Kaada suurin osa kattilan vedestä pois. Lisää pilkotut paprikat joukkoon. Soseuta vihannekset silkkiseksi ja lisää joukkoon kerma ja mustapippuri. Anna keiton tekeytyä liedellä vielä 10-15min ennen tarjoilua. Pilko kevätsipulinvarsista kauniita rinkuloita keiton päälle, jos haluat.

Tarjoile itse tehtyjen sämpylöiden kanssa!
(sämpylöiden ohje tulossa piakoin)


Mitä mieltä olet ruoasta? Jätä rohkeasti kommenttia minulle. 

Nyt minä lähden juhannuksen viettoon! Toivottavasti säät sallivat edes jotenkuten meitä lomalaisia. Mukavaa juhannusta kaikille! Jatketaan kirjoittelua taas ensi viikolla <3


-Hertsu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta