perjantai 11. heinäkuuta 2014

Lady's night ja ladyille ruokaa a´la minä

Moi! Viime perjantaina koitti töistä vapaus ja illalla oli tiedossa ihana tyttöjenilta mun ystävän luona Kotkansaarella. Aikaisemmin on ollut puhetta tuhat kertaa, että teen ruokaa tytöille, mut aina se on vaan jäänyt. No, nyt sitten saatiin aikaiseksi ja puhuttiin, et vois ottaa vaikkapa tavaksi :) Menussa on aika paljon samoja safkoja, kun olen kirjoittanutkin, mutta tietty pienillä eri vivahteilla. Asiaan siis!

Alkuruokana raikas ja kevyt parmankinkkusalaatti



Ainekset:
puntti jäävuorisalaattia
puntti rucolaa
1rs luumutomaatteja
1 pienehkö hunajamelooni
150g parmankinkkua
1rs ricottajuustoa
1pll tummaa balsamicoa

Ohje:
Leikkaa salaatti ainekset pienemmiksi paloiksi. Asettele lautaselle huuhdellut rucolat ja jäävuorisalaatit > hunajameloonit > parmankinkut > tomaatit > ricottajuusto nokareet > balsamico.
Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Tarjoile hyvän valkoviinin kanssa. 

Salaattia voit tarjota myös lounaaksi. Lisää kourallinen kinkkua niin saat salaatista ruokaisamman.

Sisäfilee, pippurikermaperunat & ruskeakastike



Tarvitset:
naudan sisäfileetä (muista ottaa liha lämpimään ainakin tunti ennen paistoa)
öljy-voiseos
mustapippuri
suola

Perunat:
10kpl perunoita
2prk valio mustapekkakermaa
2tl suolaa
3rkl sokeria
1pss mozzarella juustoraastetta

Kastike:
1 iso sipuli
loraus öljyä
1,5rkl jauhoja
3dl vettä
2dl kermaa
1tl mustapippuria
0,5tl suolaa
2rkl balsamicoa
1rkl sokeria

Ohje:
Laita uuni kuumenemaan 200C. Pilko perunat kuutioiksi. Kaada kerma perunoiden päälle vuokaan ja lisää mausteet, sekoita. Laita uunin keskitasolle 1h. Lisää juustoraaste vasta kun perunat ovat kypsyneet. Anna olla uunissa vielä 10min.

Sillä välin kun perunat valmistuvat uunissa, tee kastike. Lisää kattilaan pilkotut sipulit öljyn kera. Kuullota sipulit ja lisää tämän jälkeen jauhot, sekoita hyvin ettei jää paakkuja. Lisää vesi ja mausteet. Anna porista liedellä 10min. Lisää kerma ja balsamico. Anna kastikkeen porista kasaan n. 20min pienellä lämmöllä.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista voi-öljyseoksessa 2min/per puoli. Laita uuniin 10minuutiksi. Pihvit olivat tuolloin medium+. 

Sitruuna pannacotta vadelmilla



Tarvitset:
3,5dl kuohukermaa
3rkl sokeria
1 sitruunanmehu ja kuori raastettuna
3 liivatelehteä
kotimaisia vadelmia

Ohje:
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Laita kerma kattilaan. Kiehauta kerma kokoajan sekoittaen, lisää joukkoon sokeri, sitruunanmehu ja kuori, sekoita ja anna kermaseoksen maustua hetki pienemmällä lämmöllä. Lisää joukkoon liivatteet, sekoita hyvin. Kaada laseihin varovasti ja laita ne jääkaappiin jähmettymään n. 2h. Koristele kotimaisilla vadelmilla ja tarjoile aterian päätteeksi. 

Oivoi, kun oli taas hyvää! Suosittelen muillekkin kaveriporukoille tätä illanvieton tarjoiluiksi. Mahat killillään oltiin.. todellakin :-)




Kiitti ja kuitti!
-Hertta-

4 kommenttia:

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta