keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pulled pork ja coleslaw wau wau!

Moikka! Näiden yövuorojen aikana ja kotona aamulla nukkuessa tulee aina huippu ideoita, mitä voisi syödä kyseisenä päivänä. Eilen oli puhetta facebookissa pulled porkista. No sehän jäi sitten pyörimään mun päähän ja sitä oli pakko saada. Suuntasin aamulla suoraan töistä Kotkan prismaan hakemaan tarvikkeita vesikielellä. Ostosreissu meni hyvin, huomioiden vireystilani. Äkkiä kurvasin kotiin, käytin koiran ulkona ja kävin tekemään sämpylätaikinaa ja nakkasin lihan liemessä uuniin. Alhaalla ohjetta.


Liha
1kg porsaan rosvopaistia (suolattu kasler)
1l vettä
1,5dl bbq-kastiketta
1 punainen chili
2 yksikyntistä valkosipulia
n. 1 tl suolaa (nyt en tarvinut, koska liha oli jo valmiiksi suolattu)
Laita uuni kuumenemaan 200C. Ota liha paketista ja lisää se vuokaan. Kaada päälle vesi, bbq-kastike, chilit ja valkosipulit. Pyöräytä liha nesteessä muutaman kerran ympäri, että kaikki ainekset sekoittuvat. Laita liha uuniin. Anna lihan kypsyä 200C 20-30min tämän jälkeen säädä uuni 125C ja anna lihan hautua uunissa 5h.


Sämpylät (4kpl)
3dl vettä
puolikas tl suolaa
1pss kuivahiivaa
5-6dl jauhoja
2rkl öljyä
Siinä vaiheessa kun liha oli ollut 200C uunissa olin kerinnyt tehdä sämpylätaikinan valmiiksi ja nostattaa sen. Pyöritin pellille neljä sämpylää annoin niiden kohota 15min, jonka jälkeen voitelin ne vedellä ja ripottelin päälle seesaminsiemeniä. Otin lihan uunista siksi aikaa pois, kun paistoin sämpylöitä uunissa 15min.

Sämpyläohje
Lisää vesi kuppiin, kuivahiiva ja suola, sekoita. Alusta taikinaa kokoaika, joko käsillä taikka taikinapyöriä apuna käyttäen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, että näät miten taikina muodostuu ja tarvitseeko se niin paljon jauhoja. (jauhot ovat erilaisia, tämä siksi) Lisää lopuksi öljy ja painele se muun taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla 30min.
Kun sämpylät olivat paistuneet valmiiksi, laskin uunin lämpötilan 125C. Laitoin lihan takaisin uuniin ja siellä liha muhi 5h yhtäputkeen.

Coleslaw (4 annosta)
pienehkö valkokaali
1 iso porkkana
1,5rkl valkoviinietikkaa
reilu puristus sitruunamehua taikka puolen tuoreen sitruunanmehu
3-4rkl majoneesia
ripaus (0,5tl) suolaa ja sokeria  (2rkl) sekä mustapippuria (0,5tl)


Raasta kaali ja porkkana pieneksi silpuksi. Jos haluat ronskimpia suikaleita voit halutessasi leikata ne veitsellä, mutta muista "hakata" kaalia hetki sen jälkeen, että maut irtoavat kaalista. Lisää mausteet, majoneesi ja etikka, sekoita hyvin. Laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun liha on valmista.

Menin tässä vaiheessa nukkumaan, koska väsytti yövuoron jälkeen niin paljon. Kun heräsin liha oli valmista ja näytti silloin tältä:



Sitten revin lihan ja lisäsin päälle muutaman kauhallisen herkullista lientä. Uunituoreen sämpylän väliin rapeaa jäävuorisalaattia, savujuustoviipale, lihaa, coleslawta eikä muuta tarvita, vola! 

Kokeile ihmeessä reseptiäni ja kerro oliko se mieleinen!
Hertta



5 kommenttia:

  1. Vatsa käy kurisemaan heti kun nämä sinun sivut aukaisee! Tekisi mieli tehdä kaikkea mitä blogistasi löytyy.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :-) Eikun juoksujalkaa kokkailemaan ja maistelemaan niin lähtee nälkä pois :-)

      Poista
  2. Sama juttu! Kaikki niin herkullisen näköisiä

    VastaaPoista
  3. This sounds absolutely delicious, thanks for putting this up.

    Simon

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta