tiistai 12. elokuuta 2014

Herkullinen Juustoleipä - Cheese bread

Moikka! Tänään minuun iski jonkinlainen leipomissalama. Kaikenmoista leipää tuli leivottua ja vietyä sukulaisille. Sipuli, juusto, kaura, kurkumasämpylöitä....


Tarvitset:
3dl vettä
1,5tl suolaa
1pss kuivahiivaa
1rkl auringonkukansiemeniä
1dl emmental juustoraastetta
n. 7dl jauhoja
2rkl öljyä

Pinnalle:
emmental juustoraastetta

Sekoita lämmin vesi, hiiva ja suola keskenään. Lisää joukkoon siemenet ja juustoraaste. Lisää tämän jälkeen vähitellen jauhoja seokseen ja vaivaa koko ajan samalla. Kun taikina on pehmeää, mutta ei jää enää käsiin kiinni lisää öljy ja jätä taikina kohoamaan liinan alle 30min. 

Laita uuni kuumenemaan 200C

Sen jälkeen painele taikinasta ilmat pois ja pyöritä pyöreän muotoinen leipä. Anna kohota liinan alla 20min. Kun leipä on kohonnut tee terävällä veitsellä pintaan viillot sekä sivele kylmää vettä pintaan. (näin saat leivän pinnasta rapean) Lisää juustoraasteet pintaan ja laita leipä uuniin kypsymään 20-30min. Leipä on silloin valmista, kun pohjasta kuuluu "kumina". 

Kannattaa tehdä monta leipää, koska ensimmäinen (ja viimeinen) menevät kuumille kiville! Itse tein tämän leivän lisäksi aikaisemmin kirjoittamani sipuli ja kauraleivät sekä sämpylät.. niistä seuraavissa kirjoituksissa :-)

Jäähdytä ilman liinaa!
Hertta

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä niin järkyttävän hyvää leipää!! ☺ Ihanan pehmoista ja maukasta, teen varmasti toistekin!!

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta