sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Herkullinen ja helppo tonnikalarisotto

Terve ja kivaa sunnuntaita kaikille sairastuvalta! Muutama viikko sitten vielä kesälomalla tein tonnikalarisottoa. Ajattelin ensin, että tonnikalasta ja riisistä tulee semmoista mössöä, mutta väärässä olin. Oikein kiva ja herkullinen päivällinen saatiin syötyä!


Tarvitset:
(4 annosta)
6dl Unclebens risottoriisiä 
6dl kalalientä (6dl vettä + 1 kalaliemi)
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
2prk tonnikalaa öljyssä
2rkl sulatejuustoa
1,5rkl sokeria
ripaus mustapippuria
0,5tl suolaa (lisää makusi mukaan)
öljyä 

Kuumenna vesi vedenkeittimessä ja lisää kalaliemikuutio joukkoon. Näin saat helposti liemen tehtyä.

Aloita risoton valmistaminen kuullottamalla sipulit ja valkosipulit pannulla öljyssä. Kun se on tehty lisää riisi ja anna riisien kypsyä hetki sipulien kanssa niin, että riisistä tulee kuultavaa. Lisää tämän jälkeen kalalientä 1dl kerrallaan ja kääntele riisiä samalla. (anna lisäämäsi nesteen haihtua ennen kun lisäät uuden annoksen lientä) Nesteen lisäämisen jälkeen lisää tonnikalat, sulatejuusto ja mausteet joukkoon, sekoita. Yhteensä valmistamiseen menee aikaa n. 20min.

Ihanan herkullinen ruoka ja vielä helppo tehdä. Riisin voi helposti ylikypsentää, mutta onko sillä väliä kun kotioloissa ollaan :-)

-Hertta-

psst. herkullisen ja nopean jälkkärin ohjeen löydät alhaalta kuvaa painamalla :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta