keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Värikkäät donitsit

Moi! Jostain syystä syksy on tuonnut hirrveän leipomisbuumin meidän keittiöön. Halu kokeilla kaikkea on suuri ja leipomus ideoita tulee joka suunnasta. Kivaa pientä näpertämistä. Eilen keittiöstämme valmistui donitseja..





Ohjeet näihin ihanuuksin löysin Valiolta. Kuorrutteisiin tuli 2rkl tomusokeria, muutama tippa vettä ja haluamaasi elintarvikeväriä. Alla täysin sama resepti kuin valion linkissä.

Tarvitset:
2 kanamunaa
1/2dl sokeria
1tl sitruunankuorta
1tl kardemummaa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2dl ruokakermaa
1/2dl voita sulana
ripaus suolaa

1-1,5l öljyä uppopaistamiseen

  • Aloita donitsien valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Mausta raastetulla sitruunankuorella. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vaahtoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Lisää lopuksi Oivariini. Anna donitsitaikinan turvota 15 min.

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoa. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja (Ø 6 - 8 cm). Tee kakkuihin keskelle reikä sormella. Pyöritä sormea donitsin keskellä pöytää vasten, jolloin reikä suurenee.

    Kypsennä donitsit kuumassa (160 - 180 asteisessa) öljyssä valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Donitsit kannattaa laskea kuumaan öljyyn reikäkauhan avulla.
    Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Kieritä vielä lämpöiset donitsit sokerissa ja siirrä tarjoiluvadille. Vaihtoehtoisesti anna donitsien jäähtyä ja kuorruta ne sen jälkeen.



    -Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta