tiistai 7. lokakuuta 2014

Kasvissyöjille ja lihahirmuille oiva tomaattipasta

Moikka ja mukavaa syystiistaita kaikille! Tänään oon viettänyt vielä vapaata ja huomenna pääsee sitten taas työntouhuun. No johan tässä ollaan oltukkii vapaalla. 

Eilen keittiössämme valmistui pitkään haudutettua tomaattikastiketta, pastaa ja lihapullia päivälliseksi. Illalla jumpan jälkeen oli vielä 50% virtaa jäljellä, silloin leivoin ajan kuluksi maukkaita korvapuusteja. Pakkanen senkun täyttyy. Mielummin se, kun et joutuis käydä karmeja leventämään. Miksei voi vaan syödä? 

Ohje on tarkoitettu kasvissyöjillekkin, joten poimi herkullinen tomaattikastike talteen :-)

Herkullinen tomaattikastike lihapullilla tai ilman ja pastaa


Tarvitset:

Lihapulliin:
800g nauta-sika jauhelihaa
2kpl kananmunaa
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
3rkl korppujauhoja
1tl mustapippuria
2rkl ranskankermaa
kourallinen tuoretta minttua
3rkl sokeria
2-2,5tl suolaa

Lihapullien paistoon nokare voita

Tomaattikastikkeeseen:
1prk paseerattua tomaattia
5dl vettä
1 iso sipuli
15kpl erivärisiä luumutomaatteja
1 punainen chili
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5tl mustapippuria
1,5rkl sokeria
1-1,5tl suolaa
1dl ruokakermaa

(voit halutessasi lisätä kastikkeen joukkoon kourallisen tuoretta basilikaa tai vaihtoehtoisesti oreganoa. Kastike muuntautuu helposti)

Pastaksi barilla spagettia
juustoksi mozzarellaraastetta

Aloita ruoanvalmistus lihapullien teosta. Pilko sipuli, valkosipuli ja minttu pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita taikina jääkaappiin maustumaan ainakin 30 minuutiksi. Mitä kauemmin sen parempi. 

Tee sillä välin maukas tomaattikastike. Kaada kattilaan pilkottu sipuli öljyn kanssa karamellisoitumaan. Kun sipulit ovat kullan ruskeita ja tahmaisia lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, luumutomaatit, mausteet sekä chili.  Lisäsin myös valkosipulin tässä vaiheessa. Voit halutessasi murskata valkosipulin pusertimella taikka leikata yksikyntisen valkosipulin neljään osaan. Minä leikkasin nelkään osaan ja laitoin kastikkeen sekaan tuollaisenaan makua antamaan. Isot valkosipulin palat voi ottaa loppuvaiheessa kastikkeesta pois taikka muussata joukkoon. Ovat tällöin hyvin pehmeitä ja maukkaita :) Anna näiden ainesten porista miedolla lämmöllä 30min (- voi porista kauemminkin, jos ei ole kiire - maut syventyvät) Kun kastike on porissut ja keittynyt kasaan, lisää joukkoon kerma sekä suola ja pippuri. Anna hautua vielä lihapullien paiston verran.

Paista lihapullat suurella pannulla voissa. Pyörittele pieniä pullia, niin kypsyvät nopeammin. Kun lihapullat ovat valmiit, lisää tomaattikastike lihapullien päälle ja sekoita. Keitä Barillan spagettia kylkeen ja koristele juustoraasteella. 

Sopii hyvin lapsiperheille, yksinäisille, ylläitykseen, kasvissyöjille, lihansyöjille.. No kaikille rakkaille!

-Hauskoja ruokahetkiä Hertta-


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia teet. Helpot ja selkeät ohjeet myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Se minulla päätarkoituksena onkin. Jakaa hyvää mieltä sekä hyvää ruokaa :-)

      Poista
  2. Samaa mieltä. Löysin sivusi facebookista ja sieltä on helppo seurata reseptejäsi :) t kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva ja kiitos. Se on kyllä kätevä palvelu. Saa linkit suoraan omaan viestivirtaan :-)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta