perjantai 31. lokakuuta 2014

Onnistunut kakkuprojekti: Isälle yllätys?

Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille. Viikko on mennyt mukavasti töiden ja vapaiden merkeissä, joka tarkoittaa sitä, että leivottu on. Tiistaina poikaystävälläni oli nimipäivät. Olin jo pitkään ajatellut, että tulisin kokeilemaan sokerimassakakkua, mutta sen haastavuuden takia olin siirtänyt ideaa tuonnemmas. Noh, maanantaina kaupassa ollessani päätin kumminkin että hommaan tavarat ja kokeilen mitä tulee. Ensimmäinen vaihe sujui ainakin loistavasti, nimittäin kakkupohja onnistui loistavasti. Hypin tasajalkaa keittiössä..


Pohjan tein 3 lasin tekniikalla:
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
sokeria samanverran kun kananmunia
sekä vehnä-perunajauhoja puolet ja puolet kolmanteen lasiin + 1tl leivinjauhoa

1. Laita uuni kuumenemaan 175C
2. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kupissa, siivilöi ne vaahtoon varovasti nuolijalla 
4. Lisää vuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoka sekä lisää reunoille kerros korppujauhoja
5. Kaada taikina vuokaan
6. Anna kakun kypsyä uunin keskitasolla 30-35min

Kun kakkupohja on valmis ja otettu uunista. Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja pöydälle toisinpän ja anna levätä mieluiten seuraavaan päivään. 


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Minulla täytteenä kakussa oli valkosuklaa moussea sekä itsetehtyä vadelmahilloa. 

Valkosuklaamousse:
3dl vispikermaa
1,5 levyä valkosuklaata
2-3liivatelehteä
2tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa sekä laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kun suklaa on sulaa, lisää se vaahtoon hyvin sekoittaen. Kuumenna pieni vesi tilkka kattilassa ja lisää pehmenneet liivatelehdet sinne. Sekoita liivaseos ohuena nauhana vaahtoon kokoaika sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Laita jääkaappiin tekeytymään 1h.

Vadelmahillo:
1pss pakaste vadelmia
3kpl liivatetta tai 1dl hillosokeria
(jos käytät liivatetta lisää hilloon n.1dl sokeria)

Lisää jäiset vadelmat kattilaan ja kuumenna seos. Lisää sokeri/pehmenneet liivatteet ja anna jäähtyä. 

Kostutin kakun maidolla ja levitin väleihin vuoron perään hilloa ja moussea. Kuorrutteena oli vaahtokarkin makuinen sokerimassa, joka toimi kakussa mielestäni hyvin. Ennen sokerimassan lisäämistä muista kuoruttaa kakun ulkokuori myös valkosuklaamoussella, että massa tarttuu hyvin kiinni kakkuun. Koristele haluamallasi tavalla. Omat koristelut jäivät hieman suppeiksi, mutta 
simple the best!



Hauskoja leipomishetkiä
-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta