perjantai 31. lokakuuta 2014

Viime lauantain kuulumisia Indiedaysin blogipäivästä sekä herkulliset vadelma kuppikakut!

Heippa! Viikonpäivät senku vilisee enkä meinaa oikein pysyä perässä. Viime lauantaina Helsingissä vietettiin Indiedaysin järjestämää blogger inspiraatiopäivää ravintola sipulissa. Matkassa mukana olivat Anni Annin uunissa blogista sekä Matti Marme kalassa blogista. Ihana päivä: Kuvausta, herkkujen maisteluja, seurustelua, viininmaistajaisia ym. mukavaa..









 Inspiraatio päivän jälkeen suuntasimme Annin luokse valmistautumaan iltaa varten. Vaihdoimme vaatteet, söimme ja olimme taas valmiita jatkamaan matkaa takaisin keskustaan. Indiedays blog awards järjestettiin Helsingin keskustassa, Tivolissa. Aivan mahtava päivä kokonaisuudessaan. Mitä nyt vähän jalkoja koski illalla... ja aamulla..

..mutta ei kauaa, kun keittiöstä leijaili ihanat tuoksut pitkin asuntoa. Anni oli valmistanut meille aamiaisen, johon kuului mm. kahvia, kananmunia, pekonia, croissantteja, marmeladia, jogurttia.. JA aivan ihania suussa sulavia muffinsseja. Muffinsseissa makuna oli puolukka, joka sopi leivonnaiseen erittäin hyvin. 

Tämän päivän inspiraation sain siis juuri kertomistani muffinsseista. Menimme mieheni kanssa kylään ystävillemme ja mukana oli pakko viedä jotain herkkuja. Leivoin kuppikakut Annin ohjeella "raparperi cupcakes" mutta vaihdoin ihanan raparperin vadelmaksi. Ohjeen löydät TÄSTÄ. Valitsin ohjeen siksi, koska tarvitsin määrällisesti kuppikakkuja 8kpl, eli juuri sopivasti tähän tilanteeseen. Kuppikakut olivat juuri sellaisia, meheviä mitä pääsin maistamaan sunnuntai aamuna Annin keittiössä!



Tarvitset:
100g voita
100g sokeria
2 kananmunaa
1 tippa vanilja-aromia
100g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekaan, sitten vanilja-aromi. Lisää jauhoja ja maitoa vuoronperään, että taikinasta tulee tasaista. Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunissa 200C 15min. Tarkista kypsyys tikulla. 

Anna jäähtyä ennen kuin alat kuorruttamaan kuppikakkuja.

Punaiseen mascarpone päälliseen laitoin:
3rkl mascarponejuustoa
1tl tomusokeria
1 tipan punaista elintarvikeväriä
2tl sulatettuja vadelmia

Sekoitin ainekset vatkaimella tasaiseksi ja pursotinpussilla kuorrutin kuppikakkujen päälle.

Kiitos Indiedays, Anni & Matti mahtavasta päivästä!

-Hertta-

3 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi ja kiitos tästä ihanasta postauksesta ja linkityksistä :)

    VastaaPoista
  2. Hmmm jos aikoo ihan luettavaa tekstiä julkaista niin olis suotavaa että edes välillä tarkastelis tuota äidinkielen kirjoitusasua, nyt on teksti huonompaa kun ala-asteen aineissa, ei pystynyt lukea ensimmäistä riviä pidemmälle :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei anonyymi, helposti niitä kirjoitusvirheitä tulee varsinkin, kun kiireellä kirjoittaa. En ole ottanut niistä kumminkaan stressiä. Kiitos silti muistutuksesta, ehkä se äidinkielen opettajan opetus muistuu taas paremmin mieleen!

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta