lauantai 22. marraskuuta 2014

Iskender kebab

Ihanaa lumista iltaa kaikille! Kaikki ihmiset ulkona lenkillä, ketkä tulivat vastaan olivat jotenkin niin iloisen näköisiä kun lunta tuprutti taivaalta. Paikat muuttuivat harmaasta vihdoin valkoiseen. Tätä ollaan odotettu. Koska pääsee hiihtämään? Laskemaan mäkeä? Luistelemaan? Tämä vapaapäivä meni keittiössä touhuillen. Tein toistamiseen kebabia, mutta tällä kertaa iskender mallia. Haudutin 3h tomaattikastiketta liedellä, tein kebabtaikinan, leivoin pitaleipiä, joista tein leipäpalat annokseen ja keitin lihan tiukassa paketissa, ettei maukkaat nesteet pääsisi pois paketista. Olen edelleen sitä mieltä, että vaikka rakastan kebabia tietyistä hyvistä ravintoloista, pystyy myös kotioloissa tekemään vastaavaa kebabia. 




Kebab -ohjeeseen pääset tästä: kebabin ohje.

Tomaattikastikeeseen tarvitset:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 normaali kokoista tomaattia
3dl vettä
1prk tomaattipyrettä
1,5tl suolaa
2rkl sokeria
0,5tl mustapippuria
puolikas tuore chili 
5rkl öljyä

Leikkaa sipuli, chili ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi, lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kultainen väri ja lisää pilkotut tomaatit joukkoon veden kera. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 30min. Lisää sen jälkeen kastikkeen joukkoon tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri, sekoita ja anna porista vielä 30min. 

Minulla oli tänään vapaata ja kerkesin haudutella kastiketta kolmisen tuntia. Eli mitä kauemmin haudutat sen paremman maun saat kastikkeeseen. 

Siivilöi lopuksi kastike siivilällä niin saat kastikkeesta samettista.

Pitaleipiin tarvitset:
4dl kädenlämpöistä vettä
1tl suolaa
1/2pss kuivahiivaa
n. 7 dl jauhoja
2rkl öljyä

Lisää lämpimän veden joukkoon suola ja hiiva. Lisää jauhoja vähitellen nesteeseen, huomaat että taikina on valmista, kun se ei tartu enää sormiin. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 30min. Vaivaa tämän jälkeen taikinasta ilmat pois ja jaa taikina 8 osaan. Pyöritä pöytää vasten pyöreitä taikinapalloja ja lisää pellille. Anna valmiiden taikinapallojen kohota liinan alla vielä 30-45min. Paista uunin keskitasolla 200C n. 20min.  

Jogurttikastikeeseen tarvitset:
5dl maustamatonta jugurttia
1tl sokeria
ripaus suolaa

Sekoita jugurtti ja mausteet sekaisin, laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun kaikki muu on valmista.

Parhaat kebabsuikaleet saat, kun jäähdytät kebabin kunnolla. Mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa kebab ohuiksi suikaleiksi ja paista ne pannulla voi-valkosipuli seoksessa. Viipaloi tuoreet pitaleivät kuutioiksi ja tee raikas salaatti amerikansalaatista. 

Kokoa annos laittamalla leipiä ensimmäiseksi, sitten kebab. Lorauta maukasta tomaattikastiketta reilusti kebabin päälle ja lisää jugurttia päälle. Raikas salaatti kylkeen!

Ihana päivä! Ihana ruoka!



3 kommenttia:

  1. Hertsuuu missä kebabin ohje? �� t. Supa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän se on heti ensimmäisenä kuvien jälkeen :-)

      Poista
  2. Melkoista läppää anonyymiltä supalta (supa-ukko nimitystä käytettiin jokaisen omassa ja viimeisessä rotaatiossa olleista UN-faittereista Lähi-idässä). Kerropa nyt muillekin mistä sitä sumac-maustetta saa Suomesta?! ... ja toiseksi otsikossa lukee Helppo kotitekoinen kebab, joten ei kannattaisi ruveta hfistelemmään, jos osaa lukea otsikon edellisestä ohjeesta. Kolmanneksi, onkohan kovinkaan monella niitä pystyvartaita kokolihan kypsentämiseen, saatikka sapeleita lihan leikkuuseen? Kunnon supa-ukot ovat aika joviaaleja jätkiä!

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta